Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ioan Niculae vrea să fie eliberat condiționat pe motiv că a scris cinci cărți în patru luni de detenție

Ioan Niculae vrea să fie eliberat condiționat pe motiv că a scris cinci cărți în patru luni de detenție

Un articol de: - 28 Aug 2015, 11:27
Ioan Niculae vrea să fie eliberat condiționat pe motiv că a scris cinci cărți în patru luni de detenție Foto: reporterntv.ro Eveniment

Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, vrea să fie eliberat condiționat pe motiv că... a scris cinci cărți în doar patru luni de stat în spatele gratiilor.

Procurorii DNA au cerut instanței de la Judecătoria Găești să respingă solicitarea, îndoindu-se de capacitatea afaceristului de a scris atât de mult într-un timp atât de scurt, scrie digi24.ro.

Avocatului lui Niculae, Florin Șurghie, susține că "la un calcul rezultă că la 29 de zile a scris o carte, dacă a mai şi muncit... Lui Balzac i-aţi făcut calculul vreodată? Cât a scris el? Scria și noaptea".

Lucrările au fost evaluate de profesori universitari care au spus că sunt valoroase din punct de vedere ştiinţific. Cu aceste aprecieri, cărţile au ajuns la tipar.

"Au fost certificate lucrările prin rapoarte şi note ale unor profesori universitari şi profesori emeriţi doctori. De aici rezultă că lucrările au caracter ştiinţific, că sunt utile publicului iar aceste rapoarte, aceste caracterizări ale lucrărilor au fost făcute de specialişti în domeniile respective", a adăugat avocatul.

Omul de afaceri a muncit după gratii 80 de zile pentru care a obţinut o reducere a pedepsei cu 16 zile.

Citeşte mai multe despre:   om de afaceri,   Ioan Niculae