Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ioana Maria Vlas: M-am întors în România pentru că nu am vrut să am eticheta de hoață. Nu am furat de la FNI niciun leu

Ioana Maria Vlas: M-am întors în România pentru că nu am vrut să am eticheta de hoață. Nu am furat de la FNI niciun leu

Un articol de: - 08 Dec 2011, 23:42
Ioana Maria Vlas: M-am întors în România pentru că nu am vrut să am eticheta de hoață. Nu am furat de la FNI niciun leu Foto: B1 TV Eveniment

Ioana Maria Vlas, fostul administrator al Gelsor, a declarat la emisiunea “Ultimul Cuvânt”, difuzată pe B1 TV că motivele pentru care s-a întors în 2003 din Israel în România au fost din cauză că “nu a vrut să rămână cu eticheta de hoață” și pentru că este o persoană “încăpățânată și orgolioasă”, care a simțit nevoia de a face dreptate.

M-am întors pentru că din câte am aflat eu, pe parcursul celor trei ani, toată lumea mă învinuia că m-am umplut de bani de pe urma FNI-ului. Și hai să spunem ca la țară, nu am vrut să mor cu eticheta de hoață. Eu nu am luat din FNI absolut niciun leu”, a povestit pentru început Ioana Maria Vlas.

În continuarea interviului invitata emisiunii a spus că în timp ce locuia într-un apartament din Tel-Aviv, undeva într-un cartier rău-famat, simțea nevoie de a se întoarce în țară și a “încerca să spună adevăruri”, pe care în cele din urmă nu a reușit să le spună.

Am stat într-un apartament într-un cartier rău famat. Eu sunt preste măsură de încăpățânată și infernal de orgolioasă. Eu am socotit că este de datoria mea să mă întorc și să încerc. Am încercat și nu am reușit să spun niște adevăruri”, a continuat Ioana Maria Vlas.

Odată ajunsă la sediul central al Poliției din Tel-Aviv, spunând că este căutată, iar pe numele ei a fost emis un mandat interpol, Ioana Maria Vlas a avut parte de un răspuns surprinzător. Polițiștii isralieni nu erau interesați să o extrădeze, în țară erau alte probleme, respectiv conflictul dintre Palestina și Israel.

Fără bani în buzunar și fără niciun ajutor din partea nimănui, Ioana Maria Vlas a decis să se ducă la Ambasada României din Tel-Aviv: “În momentul acela am luat un taxi și asta a fost o chestie drăgălașă. Taximetristul era rus între două vârste, mustăcios. Am început să-i povestesc story-ul meu și el se uita la mine prin oglinda retrovizoare. La sfârști a spus Să te ajute Dumnezeu, draga mea. M-a ajutat să-mi iau sacul și mi-a zis: Asta este Ambasada”.

La Ambasada României Ioana Maria Vlas a fost întâmpinată de un consul căruia i-a spus “vreau să ajung în România. Vreau să mă duc în închisoare”. A fost transportată la aeroport, după o oră și jumătate. În câteva ore călca din nou pe teritoriul României. Pe 27 martie 2003, Ioana Maria Vlas s-a predat autorităților române.

Ioana Maria Vlas: Nu am luat de la FNI niciun leu
Embed:

Ioana Maria Vlas a fost președinte al SOV Invest, firmă de investiții care a administrat Fondul Național de Investiții (FNI). Sub președinția ei, FNI a falimentat în 1999 și cauzat daune sutelor de mii de investitori. Vlas a fugit din țară și a fost dată în urmărire generală.

Pe 13 octombrie 2005 a fost condamnată la 20 de ani de închisoare în cazul FNI, dar a fost eliberată în aprilie 2008. Pe data de 4 iunie 2009, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o la 10 ani de închisoare.

Pe 20 octombrie 2010, Vlas a fost pusă în libertate, printr-o hotărâre definitivă a tribunalului Prahova.

Citeşte mai multe despre:   Ultimul cuvant