Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ioana Mihăilă, despre nevoile acute din Ministerul Sănătăţii: Este nevoie de un departament de digitalizare. Avem în plan o organizare şi o eficientizare la nivelul Ministerului și DSP-urilor (VIDEO)

Ioana Mihăilă, despre nevoile acute din Ministerul Sănătăţii: Este nevoie de un departament de digitalizare. Avem în plan o organizare şi o eficientizare la nivelul Ministerului și DSP-urilor (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 21 Apr 2021, 21:11
Ioana Mihăilă, despre nevoile acute din Ministerul Sănătăţii: Este nevoie de un departament de digitalizare. Avem în plan o organizare şi o eficientizare la nivelul Ministerului și DSP-urilor (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a susținut miercuri seară prima conferință de presă de la preluarea mandatului, în cadrul căreia a prezentat prioritățile sale, a vorbit despre principalele probleme cu care se confruntă sistemul sanitare și s-a referit și la procesul de organizare și eficientizare a ministerului pe care acum îl conduce. În legătură că ultimul aspect, Mihăilă a declarat că este nevoie acută de un departament de digitaliuzare la Ministerul Sănătății.

 

Ioana Mihăilă: Dacă este să vorbesc despre nişte nevoi acute în Ministerul Sănătăţii, este nevoia unui departament de digitalizare

 

"Avem în plan o organizare şi o eficientizare atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi la nivelul deconcentratelor, Direcţiilor de Sănătate Publică. Deja am început sub conducerea doamnei doctor Moldovan evaluarea directorilor din DSP, lucru pe care îl vom continua şi acesta este primul pas pe care îl voi face. Dacă este să vorbesc despre nişte nevoi acute în Ministerul Sănătăţii, este nevoia unui departament de digitalizare. Acela este un al doilea prim pas pe care îl vom face”, a declarat Ioana Mihăilă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce planuri are Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății 

 

În ceea ce privește prioritățile pe care le are ca ministru al Sănătății, pe lângă gestionarea pandemiei de coronavirus, Mihăilă a vorbit despre atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru investiții în sănătate, creșterea accesului la servicii medicale de bază și reforma managementului spitalelor. S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

”Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorități. În primul rând, atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate. În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferența între viață și moarte, între a primi un tratament adecvat în țară sau a fi nevoiți să meargă în străinătate, între demnitate și disperare.

În al doilea rând, creșterea accesului la servicii medicale de bază. În acest scop am prevăzut investiții de 330 de milioane de euro în asistența prespitalicească, cabinete ale medicilor de familie, ambulatorii, centre comunitare integrate și caravane medicale.

În al treilea rând, reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate. Avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere. Competența în funcții de conducere este o necesitate. Pentru asta vom continua concursurile la Casele Județene de sănătate, și Adrian Gheorghe, președintelen CNAS va avea tot sprijinul meu ca acest proces să fie unul de succes. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar”, a explicat Ioana Mihăilă.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ioana Mihaila,   Ministerul Sanatatii