Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ioana Mihăilă: "Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la Ministerul Sănătății. Au militat pentru transparentizare'' (VIDEO)

Ioana Mihăilă: "Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la Ministerul Sănătății. Au militat pentru transparentizare'' (VIDEO)

Un articol de: Raluca Tindeche - 21 Apr 2021, 19:59
Ioana Mihăilă: "Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la Ministerul Sănătății. Au militat pentru transparentizare'' (VIDEO) FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate.

 

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, primele declarații la preluarea mandatului

 

"Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorități În primul rând, atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate. Am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească În al doilea rând, creșterea accesului la servicii medicale de bază. Am prevăzut investiții de 330 de milioane de euro în asistența prespitalicească, cabinete ale medicilor de familie și caravane medicale În al treilea rând, reforma managementului spitalelor, avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere.", a afirmat Mihăilă. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat noul ministru.

"Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la MS. Au militat pentru transparentizare. Cred că trebuie continuată conmunicarea, cred că trebuie implicați și medicii de familie ca să creștem dorința de vaccinare.

Medicii de familie sunt cei care au dovedit la campaniile anterioare că o strategie care să aducă vaccinurile cât mai aproape de comunitate este câştigătoare. Vom transmite Guvernului pentru următoarea şedinţă o ordonanţă de de urgenţă prin care să facilităm vaccinarea la nivelul cabinetului medicului de familie. Toate resursele posibile trebuie folosite în următoarele luni pentru a ajunge la imunizarea cetăţenilor pentru că doar aşa va scădea numărul de oameni care au nevoie de îngrijire medicală. Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Avem în plan o reorganizare la MS și deconcentrate. Deja am început evaluarea directorilor DSP și vom continua. Avem nevoie de un departament de digitalizare", a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a menţionat că nu are încă acces la cele două platforme în care se raportează datele privind pandemia de COVID-19, respectiv CoronaForms şi AlerteMS. 

"În acest moment, eu nu am acces la cele două platforme, dar menționez că accesul este securizat și îl au cei din centrul de comandă. În acest moment, există o echipă care va analiza datele și diferențele dintre numărul de decese raportate în Corona Forms, față de cele din Alerte MS și atunci când această cercetare va fi finalizată vom reveni cu un răspuns.” 

Citeşte mai multe despre:   Ioana Mihaila