Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iohannis: Mi se pare caraghios să fiu acuzat de antisemitism. Totuși, cer scuze cui s-a simțit ofensat

Iohannis: Mi se pare caraghios să fiu acuzat de antisemitism. Totuși, cer scuze cui s-a simțit ofensat

Un articol de: B1.ro - 26 Apr 2018, 19:18
Iohannis: Mi se pare caraghios să fiu acuzat de antisemitism. Totuși, cer scuze cui s-a simțit ofensat Eveniment

Klaus Iohannis a fost acuzat de antisemitism după ce a susținut că ”cine știe ce înțelegeri secrete face Dragnea în Israel cu evreii, dar sper să aibă bunul simț să explice românilor, când se întoarce, ce a făcut acolo”. Președintele a declarat că i se pare deplasat și caraghios să fie acuzat de antisemitism, dar, dacă cineva s-a simțit ofensat, îi cere scuze. 

”Să fiu eu acuzat de antisemitism mi se pare, cum să zic, deplasat, caraghios. Eu am fost lăudat și laureat de mai multe asociații evreiești și cu siguranță toate lumea știe că relațiile bilaterale România - Israel sunt execelente de la fondarea statului Israel modern. Nu știu pe ce se bazează aceste critici. În afirmația mea cu siguranță n-am folosit noțiuni peiorative. Îmi cer scuze dacă cineva s-a simțit ofensat. Declarația mea a fost o întrebare retorică.

Și eu m-am întrebat, când s-a lăudat președintele Camerei Deputaților că a rezolvat problema ambasadei, în ce calitate și cum s-a gândit să intre în dezbaterea asta. Și tocmai pentru că vizita personajului nu a fost mediatizată deloc. Dacă a mers acolo și nu știm nimic... În niciun caz întrebarea mea retorică nu a fost cu iz de a jigni comunitățile evreiești și statul Israel. Am pus întrebarea pentru că președintele Camerei Deputaților a mers acolo pentru nu știm ce, se vede cu nu știm cine și nu știm ce înțelegeri vor face. Dacă ar fi mers transparent, atunci cu siguranță am ști mai bine”, a declarat Iohannis.
Acesta a mai spus că ”o s-o întreb pe doamna Dăncilă de ce a plecat fără să sufle o vorbă, fără măcar din politețe să-mi spună. Și dacă PSD-ului nu-i convine, eu sunt președintele și eu răspund de polica externă”. 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Israel