Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis îi spune "pas" lui Carmen Dan: Avansarea în grad de general a "Fantomei Albe" de la protestul din 10 august, amânată până la finalul anchetei penale

Klaus Iohannis îi spune "pas" lui Carmen Dan: Avansarea în grad de general a "Fantomei Albe" de la protestul din 10 august, amânată până la finalul anchetei penale

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 20:19
Klaus Iohannis îi spune "pas" lui Carmen Dan: Avansarea în grad de general a "Fantomei Albe" de la protestul din 10 august, amânată până la finalul anchetei penale Eveniment

Președintele Klaus Iohannis nu va da curs solicitării ministrului de Interne, Carmen Dan, de a vansare în grad de general a colonelui Cătălin Paraschiv, comandantul brigăzii speciale care a intervenit în forță la protestul din 10 august, până nu va fi soluționată ancheta penală privind evenimentele de la mitingul diasporei.

Într-un comunicat de presă, citat de știrileprotv.ro, Administrația Prezidențială anunță amânarea unei decizii pe solicitarea Ministerului Afacerilor Interne până după ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei din 10 august.

”Acordarea gradului de general, respectiv a gradului profesional de chestor de poliție, conform Deciziei Curții Constituționale nr. 1222 din 12.11.2008, reprezintă o atribuție exclusivă a Președintelui României, iar nu o obligație, astfel că șeful statului are posibilitatea de a aprecia dacă acordă sau nu gradul de general, respectiv gradul profesional de chestor de poliție.

Potrivit Legii nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării și Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, propunerile privind acordarea gradului de general se aprobă de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română și alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliu referitoare la acordarea gradului de general de brigadă colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin Răzvan să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române”, se arată în comunicat. 

Carmen Dan propusese avansarea colonelului Paraschiv la gradul de general de brigadă cu o stea, deoarece a dat dovadă de ”un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Carmen Dan