Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iohannis: Discuția despre o eventuală unire a României cu Republica Moldova se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la finele anului (VIDEO)

Iohannis: Discuția despre o eventuală unire a României cu Republica Moldova se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la finele anului (VIDEO)

Un articol de: - 27 Sep 2016, 18:26
Eveniment

La ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării de la finele acestui an se va discuta și despre o strategie care se referă inclusiv la o eventuală unire a României cu Republica Moldova, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a îndemnat să se facă o deosebire între discuțiile constructive pe această temă și eventualele declarații populiste ce se vor face în următoarele luni, dat fiind că vor fi campanii electorale și în România și în Republica Moldova.

”Solicitarea noastră în CSAT a fost ca în scurt timp să se contituie un grupul de lucru și această strategie (privind relația pe termen mediu și lung cu Republica Moldova - n.r.) să se adreseze tuturor temelor relevante în relația dintre România și Republica Moldova. Din capul locului, în discuția avută în CSAT, am atras atenția că trebuie să facem deosebire între abordările foarte serioase pe care le putem avea în relația dintre cele două state și abordările populiste și electoraliste care ar putea apărea în zilele și lunile următoare, dat fiind că în România vom avea alegeri parlamentare, iar în Republica Moldova alegeri prezidențiale. Discuția despre o eventuală unire se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la finele anului”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: Discuția despre o eventuală unire a României cu Republica Moldova se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la finele anului

Citeşte mai multe despre:   CSAT,   sedinta CSAT,   unire
 
 
 
Loading...