Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iohannis: În primele luni de mandat am acordat o atenție deosebită politicii externe. Și politica internă a început să intre într-o nouă etapă, un ciclu de stabilitate, dialog, consens (VIDEO)

Iohannis: În primele luni de mandat am acordat o atenție deosebită politicii externe. Și politica internă a început să intre într-o nouă etapă, un ciclu de stabilitate, dialog, consens (VIDEO)

Un articol de: - 03 Sep 2015, 12:29
Iohannis: În primele luni de mandat am acordat o atenție deosebită politicii externe. Și politica internă a început să intre într-o nouă etapă, un ciclu de stabilitate, dialog, consens (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu ambasadorii români acreditați în străinătate. În cadrul evenimentului, care a avut loc cu ocazia Reuniunii Anuale a
Diplomației Române, șeful statului a declarat că în primele luni ale mandatului său a acordat o atenție deosebită politicii externe, precizând că este de părere că ceea ce se construiește acum în acest domeniu se va reflecta pe termen mediu și lung în societate.

”Nu doresc ca o reuniune de tradiție a diplomației românești să se transforme într-una formală pe care o bifăm în fiecare an. Îmi doresc să fie un prilej în care ne afirmăm identitatea în lume, în cadrul organizațiilor internaționale”,  a spus Klaus Iohannis.

”România puternică în Europa și în lume nu se limitează la domeniul securității naționale și apărării, este un mod de a ne defini în politica externă. Ce ne face puternici este abordarea integratore, parteneriatul și predictibilitatea. În primele luni de mandat am acordat o atenție deosebită politicii externe. Într-o lume profund globalizată performanța politicii externe se reflectă în mod direct asupra societății românești. Am făcut trecerea la o altă etaptă în politica externă, mai activă și mai creativă în legătură cu partenerii strategici, cu celelate state. România o reprezentăm noi toți, iar cetățenii așteaptă rezultate concrete. Sunt convins că ce construim acum în politica externă se va reflecta pe termen mediu și lung în societate. Aceasta etapă a politicii externe presupune o evaluare sinceră asupra lucrurilor care nu funcționează, asupra zonelor în care suntem eficienți sau în care există sincope”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis a precizat și că politica internă a intrat într-o nouă etapă, una a stabilității, dialogului și consensului pe teme majore.

”Și politica internă a început să intre într-o nouă etapă. Politica internă trece treptat într-un ciclu de stabilitate, dialog, consens pe teme majore. Climatul începe să se schimbe în raport cu anii precedenți și pentru prima dată, după o lungă perioada de conflict permanent, pe problemele majore ale României s-a ajuns la consens. În aceste prime luni ale anului 2015, consultările au devenit realitate”, a precizat Iohannis.

”În plan global, angajamentele majore sunt diplomația, libertatea și respectarea normelor de drept internațional”, a mai subliniat președintele.

Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe ambasadorii români


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis