Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe Preafericitul Daniel şi pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, cu o zi înainte de sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului (VIDEO)

Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe Preafericitul Daniel şi pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, cu o zi înainte de sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Noi 2018, 10:24
Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe Preafericitul Daniel şi pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, cu o zi înainte de sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului (VIDEO) Foto: presidency.ro Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit sâmbătă la 10:30 la Palatul Cotroceni pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Romă, și a Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Această primire vine în contextul în care duminică are loc sfinţarea Catedralei Mântuirii Neamului, iar ceremoniile au început încă de vineri, odată cu sosirea în România al celui mai înalt reprezantant al Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Tot vineri, o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Grecia a adus la Bucureşti mâna Sfântului Apostol Andrei, îmbrăcată în aur şi diamante. Peste 30.000 de oameni sunt așteptați la pelerinajul prilejuit de sfinţirea Catedralei Naţionale. 

Moaştele Sfântului Apostol Andrei vor rămâne la Patriarhie până sâmbătă după-amiază, când vor fi depuse la bisericuţa ridicată în fata Catedralei Neamului, iar credincioşii vor putea merge să se închine la ele. Duminică, la Catedrala mântuirii Neamului vor fi aduse şi moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina.

La slujba de duminică sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni. Catapeteasma a fost deja împodobită cu zeci de icoane din mozaic şi foiţă de aur şi se fac probe de sunet pentru cele 6 clopote gigantice. Acestea se vor auzi de la 15 kilometri distanţă. Cel mai mare este Clopotul Neamului care este şi cel mai greu din Europa. El cântareste nu mai puţin de 25 de tone.

Zeci de mii de credincioşi vor veni în Capitală pentru a participa la ceremoniile de duminică. Aceştia vor fi aduşi cu 700 de autocare puse la dispozitie de reprezentantii arhiepiscopiilor. Oamenii vor putea urmări liturghia pe cele două ecrane special amenajate de o parte şi de alta a intrării principale. În timpul Sfintei Liturghii vor avea acces în catedrală doar cei 2.000 de invitaţi oficiali. 

Slujba va fi oficiată de către Patriarhul Daniel, alături de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului. Abia după finalul slujbei, credincioşii se vor putea închina în fața moaştelor şi a noului altar.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis