Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iohannis: Regina Ana va rămâne unul dintre cele mai importante simboluri de înțelepciune, demnitate şi un reper deosebit de conduită morală

Iohannis: Regina Ana va rămâne unul dintre cele mai importante simboluri de înțelepciune, demnitate şi un reper deosebit de conduită morală

Un articol de: - 01 Aug 2016, 17:07
Iohannis: Regina Ana va rămâne unul dintre cele mai importante simboluri de înțelepciune, demnitate şi un reper deosebit de conduită morală Foto: mondonews.ro Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a primit cu profundă durere și tristețe vestea morţii Reginei Ana, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Iohannis a transmis că Regina Ana va rămâne mereu în memoria oamenilor drept unul dintre simbolurile înțelepciunii. Acesta a subliniat valorile ce au caracterizat-o pe Regină, devotamentul cu care a fost alături de Rege și preocuparea pe care aceasta a manifestat-o față de soarta României.

Totodată, președintele a transmis compasiunea și solidaritatea sa Familiei Regale.

„Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne pentru totdeauna în memoria şi în sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de înțelepciune, demnitate şi un reper deosebit de conduită morală.

De-a lungul onorabilei sale vieți, Ana a României a fost expresia celor mai distinse valori de decenţă, devotament şi dragoste faţă de Țara al cărei nume l-a purtat. Regina Ana a fost alături de Majestatea Sa Regele pe toată perioada amarului exil și a militat alături de Mihai I pentru propășirea României. Turneele și misiunile diplomatice pentru aderarea României la NATO și la Uniunea Europeană stau mărturie în acest sens.

Doresc să transmit, în aceste clipe dificile, compasiunea şi solidaritatea mea Majestății Sale Regelui Mihai și întregii Familii Regale.”

Klaus Iohannis i-a transmis Majestății Sale Regelui Mihai o scrisoare de condoleanțe, mai precizează comunicatul.

Citeşte mai multe despre:   regina ana,   condoleante