Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iohannis să înțeleagă că România nu e Sibiul cu care era obișnuit. Sarcina sa este mult mai grea decât plantarea de panseluțe și amenajarea străduțelor

Iohannis să înțeleagă că România nu e Sibiul cu care era obișnuit. Sarcina sa este mult mai grea decât plantarea de panseluțe și amenajarea străduțelor

Un articol de: - 28 Aug 2015, 17:45
Iohannis să înțeleagă că România nu e Sibiul cu care era obișnuit. Sarcina sa este mult mai grea decât plantarea de panseluțe și amenajarea străduțelor Foto: gandul.info Eveniment

Sarcina președintelui Iohannis este mult mai grea decât amenajarea străduțelor unui orășel de provincie mare cât un cartier din București, scrie Adrian Mihălțianu, într-un articol pe Gândul.info.

La panseluţe şi pavaje se pricep şi primarii de aici (n.r. – București), şi încă foarte bine.

Nu-l văd, din păcate, deloc activ pe domnul Iohannis în zonele în care chiar e nevoie de domnia-sa. Nu cred că mai vrea cineva un alt preşedinte-jucător care să calce în picioare legile pentru bunul său plac, dar nici un preşedinte-fantomă care să dea din când în când semne de viaţă din Olimp nu e chiar OK.

A tace şi a face e o lozincă bună pentru o campanie electorală, însă atunci când trebuie să construieşti o ţară e nevoie de mult mai mult decât de comunicate în general reactive la prostiile altora, e nevoie să fii în stare să comunici o viziune despre ţara asta, despre viitorul ei, despre cum ţara asta va arăta în următorii zece ani nu la fel ca Sibiul de azi, ci mult mai bine decât atât, pentru că altfel, în 2025, vom fi fost deja pierduţi”, scrie Mihălțianu.

Acesta mai adaugă că poporul român poate ierta orice, dar nu și aroganța cu care este tratat.

Naţia asta are un potenţial uriaş, fapt care se vede clar în cele câteva comunităţi locale care au fost activate de primari sănătoşi la cap.

Însă, fără o personalitate care să tragă după ea alte personalităţi la fel de sănătoase la cap, care să scoată la iveală şi să pună în posturi-cheie oameni de valoare reală, nu contrafăcută, care să vină cu un plan concret pentru ţară şi să iniţieze o mare dezbatere despre acesta, apoi să-l pună apăsat şi consecvent în aplicare (iar Constituţia îi oferă suficiente pârghii în relaţia cu Parlamentul şi Guvernul), riscăm să mai pierdem alţi zece ani într-un fel de spoială autohtonă, mascându-ne sărăcia cu faţade viu colorate, mai reparându-ne tencuiala prost pusă de la început, mai punând o panseluţă, mai muncind pe te miri ce pentru străini, mai fiind consultaţi doar când e nevoie de noi în treburile Europei şi fiind ignoraţi în rest”, a mai adăugat Mihălțianu.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sibiu,   Klaus Iohannis,   sarcina