Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: 1941- 1944. Armata Română recreștinează Rusia renovând și construind Biserici

Ion Cristoiu: 1941- 1944. Armata Română recreștinează Rusia renovând și construind Biserici

Un articol de: - 27 Mai 2017, 10:42
Ion Cristoiu: 1941- 1944. Armata Română recreștinează Rusia renovând și construind Biserici Eveniment

Ion Cristoiu scrie în “Gândul de sâmbătă”, de pe blogul personal, un articol despre perioada 1941-1944.

Jurnalistul aduce în atenție un episod din istorie, pe care l-a realizat în contextul armatei române care a creștinat Rusia prin renovarea și contruirea unor biserici.

„Un aspect fundamental al Războiului dus de români, și prin care se deosebește categoric de Războiul dus de nemți, îl reprezintă ceea ce s-a numit la vremea respectivă Recreștinarea Rusiei.

Plecînd de la realitatea bisericii prigonite sub regimul bolșevic, Armata Română a dus, prin preoții militari, sub îndrumarea comandanților militari, o vastă operă de seducere a populației din teritoriile cucerite prin restabilirea spectaculoasă a vieții religioase.

Mii de copii și adulți botezați, avînd ca nași militarii români, slujbe pentru localnici, ridicări de troițe, distribuiri de iconițe.

Printre multele fapte puse sub semnul Recreștinării Rusiei de către Armata Română se numără, pe lîngă resfințirea lăcașurilor de cult pîngărite de bolșevici, renovarea și chiar construirea de biserici”, a scris Ion Cristoiu.

 

 

Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   blog,   Rusia,   Ion Cristoiu