Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: A compara situația migratorilor cu cea a românilor care sunt la muncă în străinătate mi se pare nu numai o prostie, dar și o jignire adusă românilor

Ion Cristoiu: A compara situația migratorilor cu cea a românilor care sunt la muncă în străinătate mi se pare nu numai o prostie, dar și o jignire adusă românilor

Un articol de: - 08 Sep 2015, 07:44
Foto: B1 TV Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a ținut luni o conferință de presă având ca temă cota de imigranți, precizând că poziția oficială a României în cadrul Uniunii Europene este de susținere a cotelor voluntare, nu obligatorii în privința redistribuirii imigranților, având în vedere că România poate primi doar 1.785 de locuri.

În acest context, jurnalistul Ion Cristoiu susține că s-ar fi așteptat ca președintele să abordeze această problemă și din perpectiva Uniunii Europene, care sunt soluțiile  pentru rezolvarea acestei probleme, nu doar să exprime poziția României.

"Nu trebuie să fii cine știe ce priceput într-ale politicii internaționale pentru a-ți da seama că politica asumată de Germania și alte Mari Puteri Europene de a primi cu brațele deschise, ba chiar de a invita cetățeni din toate celelalte continente, de a veni în Europa nu pentru a munci, ci pentru a se stabili, va duce în chip automat la o uriașă sporire a numărului de Migratori.

Ce se va întîmpla în aceste condiții? Se vor îndrepta spre Europa, într-un unic proces de strămutare, milioane de cetățeni ai Lumii a Treia, doritori să trăiască precum nemții. Iar Germania, cea care și din complexul de dovedi că nazismul a fost un accident în istoria ei, după ce-i va atrage în chip iresponsabil în Europa, va bate cu pumnul în masă pentru ca alte țări să-i ia. Știi că i-ar conveni și României chestia asta? Să invite mii de cetățeni din Lumea a Treia pentru a-și asigura o bună imagine în această Lume a treia, și după aia, în loc să-i țină la ea, să impună celorlalte țări din Europa, hulite că sunt reci cu migratorii, să-i ia!”, scrie ziaristul pe blogul său personl.

Acesta vorbește și despre discursul premierului Victor Ponta, în care susține că România trebuie să primească imigranți deoarece și românii au fost primiți în alte părți, afirmație respinsă de Liviu Dragnea, care a subliniat că între românii plecați la muncă în UE și migratorii din Orientul Mijlociu nu există nicio asemănare.

“A compara situația migratorilor cu cea a românilor care sunt la muncă în străinătate mi se pare nu numai o prostie, dar și o jignire adusă românilor. Românii n-au luat cu asalt țările bogate ale Europei forțînd frontierele. Românii nu s-au strămutat în Occident. Familiile lor au rămas acasă. nMigratorii vin în valuri spre Europa nu pentru a munci, ci pentru a se stabili aici. E normal ca și noi, românii, care suntem europeni, să ne pronunțăm dacă suntem de acord cu această strămutare de proporții istorice. Mai ales că, așa cum arătam mai sus, după ce sunt atrași de bezele Germaniei, respectivii ne sunt vîrîți nouă pe gît”, scrie jurnalistul.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   imigranti,   Victor Ponta,   Klaus Iohannis,   conferinta de presa,   Uniunea Europeana
 
Loading...