Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Aducerea lui Munaf trebuia să devină un moment mediatic de excepție pentru SRI, dar succesul a fost făcut praf din cauza unei comunicări publice dezastruoase

Ion Cristoiu: Aducerea lui Munaf trebuia să devină un moment mediatic de excepție pentru SRI, dar succesul a fost făcut praf din cauza unei comunicări publice dezastruoase

Un articol de: - 31 Aug 2015, 08:04
Ion Cristoiu: Aducerea lui Munaf trebuia să devină un moment mediatic de excepție pentru SRI, dar succesul a fost făcut praf din cauza unei comunicări publice dezastruoase Foto: B1 TV Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu dedică articolul de luni cazului răpirii jurnaliștilor români în Irak și în special operațiunii SRI de aducere și arestare a lui Mohammad Munaf. Cristoiu susține că un succes al Serviciului precum aducerea lui Munaf trebuia să devină un moment mediatic de excepție, însă nu a fost așa.

Un Serviciu secret într-o democrație își trage forța din imaginea de instituție care justifică din plin banii alocați de la buget, ba chiar din imaginea de mîndrie stîrnită în cetățeni la gîndul că țara dispune de ofițeri de informații în stare să-i concureze pe cei de la CIA, FSB, Mossad.

Din acest punct de vedere, un succes precum aducerea lui Mohammad Munaf trebuia să devină un moment mediatic de excepție. N-a fost așa. Și asta nu numai din cauza regulii invocate de directorii CIA în privința raportului dintre succese și insuccese. A fost un dezastru de comunicare publică și din vina felului în care a fost comunicată aducerea lui Muhammad Munaf”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

Din acest punct de vedere, jurnalistul notează că și declarația lui Klaus Iohannis cu privire la această operațiune a SRI a fost “ o mostră de comunicare publică de tip stalinist folosită în 2015”.

E vorba, potrivit titlului, de o Declarație a Președintelui României. Din cîte s-a vîzut duminică seara la tv, Klaus Iohannis e viu. Păi, dacă e viu nu putea să iasă el în persoană și să spună textul scris de alții dar învățat pe de rost? Nu neapărat de dragul lui, ci de dragul celor care au reușit să-l aducă în țară pe Mohammad Munaf, condamnat printr-o sentință definitivă cu șapte ani în urmă.

Dacă ar fi ținut o conferință de presă, așa cum sînt sigur ar fi făcut Traian Băsescu, succesul Operațiunii ar fi devenit un eveniment mediatic.

Nu numai Klaus Iohannis e responsabil de eșecul de comunicare a unui succes al SRI, dar și SRI însuși”, a mai adăugat Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   SRI,   servicii