Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu, atac dur la Kovesi: De la Elena Ceaușescu, România n-a mai cunoscut o femeie care să spună și să facă ce vrea fără nici o opreliște. Cine critică DNA e etichetat drept duşman al Luptei împotriva corupţiei (VIDEO)

Ion Cristoiu, atac dur la Kovesi: De la Elena Ceaușescu, România n-a mai cunoscut o femeie care să spună și să facă ce vrea fără nici o opreliște. Cine critică DNA e etichetat drept duşman al Luptei împotriva corupţiei (VIDEO)

Un articol de: - 03 Iul 2016, 10:43
Ion Cristoiu, atac dur la Kovesi: De la Elena Ceaușescu, România n-a mai cunoscut o femeie care să spună și să facă ce vrea fără nici o opreliște. Cine critică DNA e etichetat drept duşman al Luptei împotriva corupţiei (VIDEO) fto: b1.ro Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre afirmațiile făcute în ultimul interviu-53784.html">interviu de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ion Cristoiu o ironizează pe Laura Codruţa Kovesi pentru afirmaţiile acesteia despre presiunile făcute asupra DNA.

“Procurorii DNA, în frunte cu Codruţa Kovesi, sînt însă o cetate asediată zi şi noapte de dușmani de moarte.Se înţelege că astfel de cetăţeni nu pot fi decît eroi. Eroi cărora noi, românii, trebuie să le ridicăm statui de dimineaţa pînă seara. Procurorilor, statui din marmură. Codruţei Kovesi, statuie din aur. Cu sau fără breton!” a scris Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul o compară pe şefa DNA cu Elena Ceauşescu.

„E drept, chiar şi un ins turmentat îşi dă seama că realităţile de la noi stau invers.Nu procurorii DNA sunt terorizaţi, ci ei, procurorii DNA terorizează.Nu numai că şefa DNA, Codruţa Kovesi nu e ameninţată de nimeni (ce viaţă dulce duce ea faţă de procurorii anti-Mafia din Italia!), dar mai mult, distinsa e cîntată de Presă, linguşită de politicieni, temută de oamenii de afaceri. De la Elena Ceaușescu, România n-a mai cunoscut o femeie care să spună și să facă ce vrea fără nici o opreliște.”, mai spune Ion Cristoiu.

Cristoiu continuă paralela făcută între DNA şi regimul comunist şi susţine că din cauza Laurei Codruţa Kovesi, România se intoarce la anii stalinismului.

„De 10 ani în România se anchetează, se arestează, se fac dosare, se trimit persoane în instanţă sub acuzaţia de corupţie.Ar fi normal, ar fi logic, ar fi omenesc, ca fenomenul corupţiei să se mai fi micşorat şi prin urmare lupta împotriva corupţiei să se mai fi îmblînzit. Nici vorbă de aşa ceva.În viziunea Codruţei Kovesi lupta împotriva corupţiei nu numai că nu se îmblînzeşte, dar se ascute zi de zi şi ceas de ceas. (...) Cine critică DNA e etichetat de Codruţa Kovesi drept duşman al Luptei împotriva corupţiei.Şi uite aşa, ne întoarcem, fără să ne dăm seama, la anii stalinismului românesc. Pe cînd Destalinizarea?”, mai adaugă jurnalistul.

Ion Cristoiu o atacă extrem de dur pe Laura Codruţa Koveşi. Jurnalistul a criticat-o pe şefa DNA după declaraţiile acesteia legate de presiunile la care sunt supuşi procurorii. Cristoiu susține că DNA a înviat spiritul stalinismului în România, cel în care instituțiile statului instituiau teroarea.

Ion Cristoiu, atac dur la Kovesi: De la Elena Ceaușescu, România n-a mai cunoscut o femeie care să spună și să facă ce vrea fără nici o oprelișteA fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   cristoiu,   interviu,   DNA,   Kovesi,   interviu,   jurnalist