Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Comisia SRI ar trebui să se autosesizeze în legătură cu o declarație explozivă a lui Sebastian Ghiță

Ion Cristoiu: Comisia SRI ar trebui să se autosesizeze în legătură cu o declarație explozivă a lui Sebastian Ghiță

Un articol de: - 31 Mai 2017, 08:52
Ion Cristoiu: Comisia SRI ar trebui să se autosesizeze în legătură cu o declarație explozivă a lui Sebastian Ghiță Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de miercuri", de pe blogul său, despre presupusele interceptări telefonicea ale diferitor politicieni, realizate de instituțiile de forță.

Cristoiu aduce în discuție niște dezvăluiri ale lui Traian Băsescu și Sebastian Ghiță cu privire la acest subiect, în care aceștia susțin că ei și apropiația ai lor au fost interceptați de servicii.

Traian Băsescu a dezvăluit că fiica sa Ioana a avut mandat de supraveghere tehnică totală, de la interceptarea telefoanelor și filaj, inclusiv înregistrări audio-video în dormitor.

"Duminică, 28 iunie 2017, seara, la emisiunea România lui Cristoiu de pe România Tv, Traian Băsescu, invitat al Letiției Bădescu și al meu, firește, a dezvăluit că fiică-sa, Ioana, a avut mandat de supraveghere tehnică totală, de la interceptarea telefoanelor și filaj pînă la înregistrări audio video în dormitor. Cererea pentru un asemenea mandat a fost semnată de Codruța Kovesi. Că Lulutza, ca orice persoană lipsită de metafizică, putea cere o astfel de intruziune barbară în viața unei femei, mai e de înțeles. Dar că judecătorul de drepturi și libertăți de la Înalta Curte să aprobe un asemenea mandat, valabil doar în cazuri de terorism, e mai greu de înțeles.
Mai greu de înțeles pînă la un punct.
Pînă la punctul dezvăluit de Traian Băsescu la întrebarea mea.
Supravegherea tehnică totală a Ioanei Băsescu însemna și supravegherea lui Traian Băsescu, cu care fiica se întîlnea, vorbea la telefon.
Tot la o întrebare de a mea, fostul președinte a recunoscut că-n anul și jumătate cît Dan Andronic a fost pus sub supraveghere tehnică pe siguranță națională acesta din urmă a vorbit cu Traian Băsescu de cel puțin două ori pe săptămînă.
Lesne de înțeles astfel că supravegherea tehnică a apropiaților lui Traian Băsescu a fost un excelent mijloc securistic de a-l supraveghea pe Traian Băsescu.
Avem astfel una dintre explicații, cea mai importantă, a numărului uriaș de mandate cerute de DNA și aprobate de judecător", a scris Cristoiu pe blog.

Cristoiu reproduce pe blogul său și o dezvăluire a lui Sebastian Ghiță, în care acesta susține că interceptările politicienilor sunt folosite în jocuri politice.

Ion Cristoiu – Credeţi că este corect ca in presă DNA să dea şi fragmente de stenograme care nu au nicio legătură cu dosarul?
Sebastian Ghiţă – Nu! Şi i-am spus acest lucru în primul rând procurorului Onea. I-am spus că dacă iniţial am avut toată încrederea in dânsul, am cooperat şi dat declaraţii încă de prima dată de cand am mers la dânsul. Astăzi nu îl mai consider un om onest şi cred că face de ruşine meseria pe care o practică. Aceşti oameni ascultă politicieni, preiau informaţii şi Dumnezeu ştie dacă nu intervin in jocul politic. Astăzi am credinţa că au intervenit in momentul in care referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu a avut loc. Probabil tot interceptând tot mai mulţi sau mai puţini politicieni , încercând să afle ceea ce fac, încearcă să dirijeze lucrurile astfel incât să aservească interesului lor procesul electoral.
Ion Cristoiu – Am văzut că sunt stenograme şi la sfârsitul comunicatului spune ‘cu sprijinul SRI ‘ , deci sunt făcute de SRI din timpul campaniei pentru prezidenţiale. Deci inseamnă din ce spun stenogramele că dvs eraţi interceptat şi intreb: Am inţeles din răspunsul dvs că sugeraţi sau afirmaţi că asemenea stenograme puteau fi folosite chiar atunci în bătălia politică sau au fost păstrate până acum?
Sebastian Ghiţă – Unele, domnule Cristoiu. Şi am proprietatea termenilor şi o să cer in comisia SRI , l-am sunat pe Georgian Pop de azi, e plecat într-o scurtă vacanţă. Voi cere să vedeţi câţi politicieni au fost ascultaţi pe perioadele campaniilor electorale şi premergătoare campaniilor electorale , cu mandate de siguranţă natională şi mandate ale procurorilor. O să vedeţi că aflăm numărul acestor politicieni interceptaţi. O să ne dăm seama că rămân aceste interceptări cu anii şi sunt folosite când se doreşte să cadă câte un guvern.
Moderator – Pe ce bază spuneţi acest lucru?
Sebastian Ghiţă – Pe baza experienţei mele şi a cunoştinţelor pe care le am în calitate de membru al comisiei de control SRI”, mai notează jurnalistul pe blog.

Jurnalistul atrage în final atenția asupra celor din Comisia SRI că aceștia au responsabilitatea să se autosesizeze de declarația lui Ghiță.

"Multe lucruri s-au petrecut din 2015 pentru țară și pentru Sebastian Ghiță.
Ar fi momentul ca:
·    Sebastian Ghiță să vină cu noi dezvăluiri despre această chestiune lăsată baltă în urmă cu doi ani.
·    Sub șefia lui Adrian Țuțuianu, Comisia SRI să se autosesizeze de declarația lui Sebastian Ghiță și să întreprindă ceea ce Comisia condusă de Georgian Pop, o păpușă a Sistemului, a refuzat să facă: Să investigheze dacă nu cumva mandatele de interceptare au fost instrumente pentru spionarea politicienilor în campaniile electorale", încheie jurnalistul "Gândul de miercuri" de pe blogul său.

L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   SRI,   Sebastian Ghita,   declaratii