Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Cum a făcut Victor Ponta un atac nuclear dintr-un simplu sughiț rusesc

Ion Cristoiu: Cum a făcut Victor Ponta un atac nuclear dintr-un simplu sughiț rusesc

Un articol de: - 14 Oct 2015, 08:19
Ion Cristoiu: Cum a făcut Victor Ponta un atac nuclear dintr-un simplu sughiț rusesc Eveniment

Astăzi, pe blogul său, Ion Cristoiu atacă presa românească, și faptul că cei mai mulți jurnaliști nu-și verifică sursele atunci când au de făcut un anunț.

Acesta vorbeste și despre decizia lui Victor Ponta de a comenta informațiile apărute în presă despre presupusa amenințare rusă împotriva scutului antirachetă de la Deveselu.

Potrivit jurnalistului, Ponta nu trebuia să comenteze în niciun fel informațiile apărute în presă despre amenințările Rusiei. Mai ales că informațiile nu au avut nicio bază solidă, toate fiind preluate de la Sputnik News, un site rusesc.

“Și am aflat astfel că vorbele acestea, văzute în România ca un motiv de convocare a rezerviștilor în vederea unui război iminent, au fost luate de presa noastră sau mai precis de Agerpres, de unde a copiat întreaga noastră presă, de pe un site rusesc specializat în politică externă: Sputnik News.

Nu e vorba de un interviu acordat de director site-ului, ci de citarea de către site a unor vorbe de pe website-ul Ministerului de Externe rus, (unul dintre multele website-uri, în nici un caz celui dedicat principalelor declarații și fapte de politică externă a Rusiei), care redau în chip birocratic intervenția directorului la lucrările de luni, 12 octombrie, ale Comisiei I, însărcinată cu problemele dezarmării și ale securității internaționale, din cadrul celei de a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la New York.

Articolul intitulat Russia Calls on US to Abandon Plans to Place Missile Defense in Romania a fost publicat luni, 12 octombrie 2015, la 18:42, de site la una dintre multele secțiuni ale publicației – Politics – și așa cum arată titlul ca informație referitoare la relația dintre Rusia și SUA și nu la relația dintre România

Pînă și un ageamiu într-ale politicii externe își dă seama de împrejurarea în care declarat directorul din MAE rus cele considerate în România ca o amenințare la adresa noastră din partea Rusiei:
La lucrările uneia din numeroasele și inutilele Comisii ale Adunării Generale ONU, Comisie dedicată dezarmării, și în care funcționarul rus, venind vorba de dezarmare, a reluat a nu știu cîta oară teza Moscovei despre pericolul întruchipat de Scutul de la Deveselu, teză pe care Rusia o folosește propagandistic, în războiul vorbelor cu SUA, pentru că demult a luat măsuri militare de contracarare , dar nu strică din cînd în cînd s-o facă pe revoltata.

Așadar, brava presă română, presupus matură, presupus lucidă, presupus informată, s-a inflamat de la un fleac.
Un articol de pe un site care citează un website al MAE rus, care publică intervenția de rutină a unui director al MAE la o sesiune de rutină a unei Comisii ONU și ea de rutină”, descrie Cristoiu pe blogul său.

Spre sfârșitul postării, Cristoiu se întreabă de ce și Victor Ponta a reacționat la aceste lucruri, având în vedere că acesta “are un întreg aparat care îi putea spune ceea ce am descoperit eu (n.r. Ion Cristoiu) de unul singur în documentarea pentru acest articol:

Că nici nivelul ( director în MAE rus), nici împrejurarea în care a fost făcută declarația (o banală dezbatere la o Comisie ONU), nici publicația care a comentat vorbele nu justifică nici măcar reacția unui director din MAE român, d-poi reacția premierului”.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Victor Ponta,   amenintare,   Rusia