Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Deși o consideră principalul Dușman al țării noastre, românii vor îmbunătățirea relațiilor cu Rusia

Ion Cristoiu: Deși o consideră principalul Dușman al țării noastre, românii vor îmbunătățirea relațiilor cu Rusia

Un articol de: - 26 Apr 2017, 08:48
Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în Gândul de Miercuri despre o cercetare sociologică aplicată publicului român și, mai cu seamă, despre un sondaj de opinie pe tema relațiilor internaționale. Cristoiu consideră că lipsa implicării sociologilor în dezbaterea problemelor de bază ale României duce la un „amatorism funciar” din dezbaterea publică și puterea decizională a României.

Cristoiu declară că nu înțelege de ce românii au plasat Germania, SUA și Franța pe primele locuri la întrebarea „care sunt cele două țări văzute drept prietenii României”, și de ce au plasat Rusia și Ucraina drept inamicii țării. În contextul Războiului „Sfânt”, în urma pierderilor teritoriale în detrimentul URSS, România ar fi avut motiv să considere Rusia un dușman, dar în contemporaneitate, spune jurnalistul, românii nu au un motiv concret.

Într-o altă întrebare din sondaj, 69% dintre respondenți au spus că vor ca România să își îmbunătățească relațiile externe cu Rusia, ceea ce Cristoiu consideră un paradox, ținând cont că Rusia este considerată un dușman.

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Rusia
 
 
Loading...