Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu despre Dosarul Marianei Rarinca: A fost condamnată de Completul ilegal constituit, iar cazul ei a fost uitat de toată lumea

Ion Cristoiu despre Dosarul Marianei Rarinca: A fost condamnată de Completul ilegal constituit, iar cazul ei a fost uitat de toată lumea

Un articol de: - 08 Oct 2015, 07:23
Ion Cristoiu despre Dosarul Marianei Rarinca: A fost condamnată de Completul ilegal constituit, iar cazul ei a fost uitat de toată lumea Foto: jurnalul.ro Eveniment

Ion Cristoiu dezvăluie pe blogul personal detalii despre judecarea dosarului în care este inculpată Mariana Rarinca. Acesta spune că dosarul Marianei Rarinca a fost ascuns de conducerea Curții de Apel București.

Jurnalistul reamintește în debutul postării că în luna august 2015 a dezvăluit mai multe abuzuri prin care Dosarul Marianei Rarinca a ajuns la Completul desemnat de Binomul SRI-DNA doar ca sa-i facă pe plac Liviei Stanciu. În urma analizei făcute de Complet, cazul acesteia a fost uitat, fapt ce il dezamăgește pe jurnalist, care adaugă că așteaptă Vremea Judecății.

"După aproape cinci decenii de scris, după ce-am văzut atîtea măriri prăbușindu-se în țărînă și atîtea țîfne devenite modestii, știu că o dată și o dată va veni Vremea Judecății. Dacă nu a Judecății oamenilor, atunci a Judecății numite Posteritate", a spus Cristoiu.

În continuarea postării, Ion Cristoiu aduce în discuție o parte din articolul scris în august cu privire la ceea ce s-a întamplat de fapt, cu Dosarul trimis de Completul desemnat legal la Completul desemnat de Binom.

„24 iunie 2015.

Completul de judecată se întrunește pentru a discuta contestația în anulare.

Surpriză de proporții!

Completul nu poate judeca. Din simplul motiv că lipsește dosarul.

A fost furat? A fost răpit de teroriști?

Nu.

Cu o zi înainte, pe 23 iunie 2015, Dosarul a fost trimis Inspecției Judiciare a CSM sub pretextul că trebuie verificată plîngerea Marianei Rarinca.

Hotărîrea CSM din 15 noiembrie 2012 spune clar la Secțiunea 1, art. 12 (3) că dosarele se trimit la CSM în vederea verificării de către inspecția judiciară numai SCANATE.(…)

În aceste condiții, Completul nu se poate pronunța nici măcar în privința primului moment procedural în cazul unei contestații în anulare: punerea în discuție a admisibilității în principiu a contestației.

Prin încheierea de ședință se decide amînarea Procesului pentru 26 iunie 2015 și emiterea unei adrese către CSM pentru înapoierea Dosarului.

26 iunie 2015.

Deși în adresa înaintată CSM de Complet se precizează că termenul de judecată e 26 iunie 2015, pe 26 iunie 2015, cînd se întrunește Completul, Dosarul nu fusese înapoiat. În aceste condiții, avînd în vedere că pe 1 iulie 2015 începea vacanța judecătorească și că Hotărîrea Colegiului excludea dintre obiecte contestația în anulare, Completul decide amînarea judecării pentru 2 septembrie 2015, cînd începe anul judecătoresc.

1 iulie 2015.

A început vacanța judecătorească.

Fix pe 1 iulie 2015, după ce Procesul fusese amînat pentru 2 septembrie 2015, CSM trimite înapoi dosarul la Curtea de Apel”, a precizat jurnalistul.

În încheire, Cristoiu se declară dezamăgit de Conducerea Curții de Apel București care “care nu răspunde în fața opiniei publice”.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   abuz