Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu, despre postările pe bloguri: Noua Securitate este regizorul unei campanii împotriva mea

Ion Cristoiu, despre postările pe bloguri: Noua Securitate este regizorul unei campanii împotriva mea

Un articol de: - 11 Oct 2015, 09:49
Ion Cristoiu, despre postările pe bloguri: Noua Securitate este regizorul unei campanii împotriva mea Eveniment

Astăzi, cristoiu-54718.html">Ion Cristoiu ne dezvăluie pe blogul său cum, mai multe postări de pe un blog încearcă să îi găsească “afacerile ascunse”.

Acesta ne povestește cum, jurnalistul Florin Pușcaș, l-a atenționat despre o postare al cărui autor nu era cunoscut, în care Cristoiu era prezentat ca fiind un mare afacerist, care are contracte de sute de mii de euro.

“Pe 25 august 2015, data cînd apare pentru prima dată blogul respectiv, era publicată prima parte dintr-o așa-zisă anchetă cu titlul Afacerile „Maestrului” contracte de 365. 000 de euro din bani publici.

Pentru cine rămînea la titlu, imaginea despre mine era cea a unui tip care s-a îmbogățit din afaceri cu statul, cineva între Dinu Patriciu și Ion Nicolae. Se înțelegea din titlu că eu mă prefac doar că scriu zilnic de ani întregi cîte două editoriale, că stau la BAR de dimineață pînă seara, c-am publicat 15 cărți, c-am făcut ziare, televiziuni, emisiuni tv. În realitate, mă ocup de afaceri. Și nu orice fel de afaceri, ci afaceri cu statul, tipice celor care fac parte din clientela partidelor.

Pentru cei care au lucrat cu mine, prăpastia dintre mine și a face afaceri e demult o axiomă.
Nu de alta, dar în materie de afaceri sunt de o prostie rară.”

El ne arată în postarea sa, cum toate acele lucruri scrise pe acel blog, sunt de fapt date publice, care pot fi luate de oricine de la Registrul comerțului.

„De data asta, pentru că nu mai avea ce să scrie, cu prezentarea unui împrumut al firmei la BCR (un împrumut pur și simplu, ivit din problemele de supraviețuire pe care le are firma, ca toate firmele de presă) și cu istorisirea despre firma de la Buzău, istorisire bazată pe date publice de la Registrul comerțului.”

Acesta ne povestește cum a ajuns să aibă mai multe acțiuni la o firmă din Buzău, dar pe care le-a cedat prietenului său, Vlad Pufu, care, era și cel care avea firma.

“La un moment dat, i-am cedat lui Vlad Pufu acțiuni astfel încît el să devină acționar principal. A fost o decizie de a mea, bazată pe nevoia unei dreptăți.
El se ocupase și se ocupa de firmă.
Era nedrept să fiu eu acționarul principal.
Materialul de pe blogul misterios vedea în asta pitirea mea după postura de acționar minoritar, deoarece se anunțau contracte cu dedicație.
Așadar, tocmai cînd firma înflorea (prin contracte, vezi Doamne! aduse de mine) eu cedez acțiuni, renunțînd la condiția de acționar principal!”

La finalul postării sale, Cristoiu își exprimă părerea despre doi jurnaliști care au avut legătură cu blogul respectiv: Florin Pușcaș, care dorea să scrie un articol despre blogul respectiv (dar mai întâi l-a contactat pe Cristoiu pentru câteva informații) și Dan Tapalagă, care a distribuit informațiile apărute pe blog.

“Dacă l-aș considera pe Dan Tapalagă ziarist, aș face observația că în timp ce Florin Pușcaș a respectat norma contactării mele, pentru o opinie, prudent față de un blog dubios, Dan Tapalagă n-a respectat norma.
Dan Tapalagă nu e ziarist.
Implicarea lui într-o afacere dubioasă, de tip securistic, îmi spune însă cine e regizorul acestei campanii împotriva mea:
Noua Securitate.”

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   cristoiu,   blog,   securitate,   companie