Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu, despre proiectul crucii gigant din centrul Capitalei: România are toate șansele de a intra în Cartea Recordurilor la Capitolul: Ce-i mai trece omului prin cap când se scobește-n nas

Ion Cristoiu, despre proiectul crucii gigant din centrul Capitalei: România are toate șansele de a intra în Cartea Recordurilor la Capitolul: Ce-i mai trece omului prin cap când se scobește-n nas

Un articol de: - 27 Sep 2015, 11:59
Ion Cristoiu, despre proiectul crucii gigant din centrul Capitalei: România are toate șansele de a intra în Cartea Recordurilor la Capitolul: Ce-i mai trece omului prin cap când se scobește-n nas Eveniment

Senatorul PSD Sorin Ilieșiu a inițiat un proiect de lege potrivit căruia ar urma ca în Piața Universității din București să fie amplasată o cruce gigant de oțel, înaltă de 25 de metri și iluminată ziua și noaptea de 40 de becuri. Monumentul va fi construit pentru “condamnarea totalitarismului comunist și pentru cultivarea memoriei naționale antitotalitare”.

Jurnalistul Ion Cristoiu comentează acest subiect pe blogul personal și spune că în urma acestei legi, România are are toate șansele de a intra în Cartea Recordurilor la Capitolul: Ce-i mai trece omului prin cap când se scobește-n nas.

Toată presa a difuzat știrea despre adoptarea de către Senatul României, în ședința de marți, 22 septembrie 2015, a unui Legi, inițiate de senatorul PSD Sorin Ilieșiu, prin care ar urma să se ridice în Centrul Bucureștilor, mai precis în Piața Universității, pe rondul din mijlocul intersecției, o Cruce anticomunistă, luminată zi și noapte, de 25-30 de metri, în orice caz mai mare decît Clădirea Universității.

Eu însă, credincios documentării la sursă, am accesat site-ul Senatului și am aflat de acolo multe amănunte despre Legea în urma căreia România are toate șansele de a intra în Cartea Recordurilor la Capitolul: Ce-i mai trece omului prin cap cînd se scobește-n nas”, a scris jurnalistul.

Proiectul a fost depus la Senat pe 17 martie 2015 și a trecut prin Șase Comisii ale Senatului, care-i dau, toate, aviz favorabil. Pe 22 septembrie 2015, proiectul de lege este adoptat cu 57 de voturi Pentru, 4, Contra și 8 Abțineri. Legea a fost trimisă la Camera Deputaților, Cameră decizională în acest caz.

Că mintea lui Sorin Ilieșiu a putut naște o asemenea aberație inutilă, tembelă și costisitoare ( banii vor fi dați de la Buget), cum e Crucea Gigant din Centrul Capitalei și Raportul tradus în chineză, mai e de înțeles. Sorin Ilieșiu nu e singurul parlamentar a cărui minte odihnită naște prin răbufnire proiecte de legi abracadabrante.

Dar că produsul unei rătăciri a minții unui om a putut trece de șase Comisii și de votul a 57 de senatori, e mai greu de înțeles.

Cînd au votat o asemenea năstrușnicie, senatorii erau în sală sau la curve?!”, concluzionează Cristoiu

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Piata Universitatii,   Senat