Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu, despre situația din penitenciare: „Dacă o societate nu se preocupă de asigurarea unor minime condiții de viață decentă celor ajunși după gratii zicând “Așa le trebuie”, eu i-aș împușca”

Ion Cristoiu, despre situația din penitenciare: „Dacă o societate nu se preocupă de asigurarea unor minime condiții de viață decentă celor ajunși după gratii zicând “Așa le trebuie”, eu i-aș împușca”

Un articol de: - 15 Iul 2016, 09:45
Ion Cristoiu, despre situația din penitenciare: „Dacă o societate nu se preocupă de asigurarea unor minime condiții de viață decentă celor ajunși după gratii zicând “Așa le trebuie”, eu i-aș împușca” Foto: obiectiv.info Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu a scris în “Gândul de vineri” de pe blogul personal despre siutuația din penitenciare, după ce în ultimele zile mai mulți deținuți au protestat față de situația din pușcării.

„Dacă o societate nu se preocupă de asigurarea unor minime condiții de viață decentă celor ajunși după gratii zicînd Așa le trebuie. Eu i-aș împușca! înseamnă că societatea respectivă n-a depășit stadiul pitecantropic.

Am ținut să precizez asta luînd aminte la nepăsarea ONG-urilor lui Soros din România lui Klaus Iohannis la brutalitatea cu care Statul polițienesc român reprimă protestele din închisori.

E groasă rău cu protestele din închisori. După ce-mi dau seama? După faptul că Raluca Prună a autorizat împuşcarea deţinuţilor răzvrătiţi? Nu. Distinsa, cea care a apărut la o întrunire publică importantă cu plapuma pe ea, a susţine că drepturile omului sînt un lux.

Şi cum printre drepturile omului se numără şi cel de a trăi, a nu fi împuşcat pentru că protestezi, nu e un drept, e un lux”, a spus Cristoiu.

Jurnalistul continuă postarea pe aceeași temă, vorbind de reacția deținuților cu privire la atitudinea ministrului Justiției, Raluca Prună.

„A fost nevoie de o scînteie pentru ca pușcăriile să ia foc. Și această scînteie a fost tocmai aruncată în vînt, din nevoi de starletă mediatică, de Raluca Prună despre o posibilă amnistie.

A scrie împotriva protestelor unor semeni de a-i noștri care sunt ținuți mai rău decît trimișii de Stalin în ocnele din Siberia înseamnă a te descalifica în plan jurnalistic, deoarece peste tot în lumea civilizată jurnalistul apără individul împotriva Sistemului represiv și nu sprijină Sistemul represiv să comită abuzuri.

Deşi diferă din multe puncte de vedere, cei doi au publicat, la intervale diferite, în foile lor de luptă cam acelaşi text”, a mai spus acesta.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   raluca pruna,   penitenciare