Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: După ce am citit știrea, am simțit nevoia să scot limba la Caragiale. Uite că și presa din vremea mea e la fel de comică precum cea de pe vremea lui

Ion Cristoiu: După ce am citit știrea, am simțit nevoia să scot limba la Caragiale. Uite că și presa din vremea mea e la fel de comică precum cea de pe vremea lui

Un articol de: - 01 Iul 2016, 09:05
Ion Cristoiu: După ce am citit știrea, am simțit nevoia să scot limba la Caragiale. Uite că și presa din vremea mea e la fel de comică precum cea de pe vremea lui foto: b1.ro Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre Klaus Iohannis care i-ar fi cerut demisia directorului SIE, știre care ar fi apărut în urmă cu aproape o lună, dar la TV a apărut pe 30 iunie drept o noutate.

„Joi, 30 iunie 2016, ajuns la Găgești pentru a termina un eseu despre Dezastrul de la Stalingrad și Propaganda Războiului Sfînt, am dat drumul la televizor pentru a mă amuza un timp de ceea ce eu numesc Dramatizarea Meteorologiei.

De data asta scăpasem partea cu Dramatizare Meteorologiei.
Am citit însă pe burtiere titluri gen Scandal – Klaus Iohannis îi cere demisia lui Directorului SIE; Amănunte despre confruntarea dintre Klaus Iohannis și MRU; Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui MRU.”, a zis jurnalistul.

Cristoiu spune că această știre apăruse în presă de aproape o lună, iar pe 30 iunie, stirea era dată la TV drept nouă.

„Despre o presupusă relație tensionată între cei doi am citit în presa noastră cu aproape o lună în urmă, mai precis în 7 iunie 2006.

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Știrea din 30 iunie 2016, care isteriza presa noastră nu era altceva decît știrea din 23 iunie 2016 prezentată însă ca nouă.”, continuă Ion Cristoiu.

De asemenea, Cristoiu face o comparație între presa vremii lui Caragiale, în care realitățile din jurul său erau atît de comice încît lui nu i-a rămas decît să le descrie” și presa din zilele noastre.

„Făcut curios, m-am grăbit să citesc știrea.
După ce am citit-o, am simțit nevoia să scot limba la Caragiale:
Uite că și presa din vremea mea e la fel de comică precum cea de pe vremea lui Caragiale, satirizată prin personajul Caracudi!

De aici pornea invidia mea:
De la faptul că Ion Luca Caragiale a avut în realitățile din jur o materie primă de a gata pentru opera sa satirică.”, a mai spus jurnalistul.

Citeşte mai multe despre:   presa,   SIE,   meteo,   MRU,   demisie,   Ion Cristoiu,   blog