Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: "În atenția lui Traian Băsescu: Nu Florian Coldea, ci Klaus Iohannis e protectorul lui Petre Tobă!"

Ion Cristoiu: "În atenția lui Traian Băsescu: Nu Florian Coldea, ci Klaus Iohannis e protectorul lui Petre Tobă!"

Un articol de: - 29 Aug 2016, 08:36
foto: b1.ro Eveniment

Ion Cristoiu scrie în “Gândul de luni” de pe blogul personal despre acuzațiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă.

Ion Cristoiu amintește că președintele CNATDCU a anunțat pe 22 august că verificarea tezei de doctorat a lui Petre Tobă se face în perioada 3 august-3 septembrie. Verificările au fost determinate de dezvălurile publicate de Emilia Șercan pe site-ul Press One: peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei cu care Petre Tobă a obținut titlul de doctor la Universitatea Națională de Apărare sunt copiate din alte lucrări de specialitate sau de pe Internet.

Tot pe 22 august 2016, reprezentantul CNTADCU a confirmat că de la Comisia de etică a Universității de Apărare s-a primit un punct de vedere potrivit căruia teza de doctorat a lui Petre Tobă nu e un plagiat.

 „Viorel Barbu s-a grăbit să susțină că acest punct de vedere e doar consultativ pentru Comisie. Distinsul, mîncător de plagiatori, n-a răspuns însă la două întrebări legitime:

  1. Cum se face că abia acum după un an, o comisie de specialiști analizează lucrarea lui Petre Tobă?
  2. De ce dracu are nevoie de o lună o comisie de trei specialiști pentru a verifica dacă o lucrare e plagiată sau nu? Press one a indicat autorii din care a copiat masiv Petre Tobă. Ce fac ditamai trei specialiștii timp de o lună de zile? Dacă cele 250 de pagini sunt sau nu plagiate se verifică în cîteva zile, hai, cel mult o săptămînă, admițînd că specialiștii au nevoie de zile întregi de somn după efortul uriaș cerut de punerea față-n față a unor texte pentru a vedea dacă sunt sau nu identice.

Jurnalistul mai spune că Traian Băsescu “s-a grăbit să vadă în asta dovada că ministrul de Interne e protejat de Florian Coldea”, dar, de fapt, protectorul lui Petre Tobă ar fi chiar Klaus Iohannis.

“Suspectînd în punctul de vedere al Universității de Apărare un prim pas către decizia potrivit căreia Petre Tobă n-a plagiat și, prin urmare, nu trebuie să demisioneze din Guvern, Traian Băsescu s-a grăbit să vadă în asta dovada că ministrul de Interne e protejat de Florian Coldea.

Habar n-am ce știe Traian Băsescu despre relația dintre Florian Coldea și Petre Tobă. Nu-i exclus ca Petre Tobă să fie protejat de Florian Coldea. Dar dacă se pregătește o albire a lui Petre Tobă prin intermediul CNATDCU, în nici un caz asta, albirea, nu poate fi rezultatul protecției din partea lui Florian Coldea. Prim adjunctul SRI e prea mic pentru a putea face asta. În realitate, alt cineva, mult mai important e protectorul lui Petre Tobă. Acest protector a reușit să amîne timp de un an o operațiune atît de simplă cum e verificarea suspiciunii de plagiat în cazul tezei lui Petre Tobă. Acest protector va reuși, dacă suspiciunile se confirmă, să-l scoată basma curată pe Petre Tobă. Ei se numește Klaus Iohannis!”, scrie Cristoiu pe blog.

Citeşte mai multe despre:   Petre Toba,   Klaus Iohannis,   Basescu,   Florian Coldea,   plagiat
 
Loading...