Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Înregistrările cu Codruța Kovesi: săgeți de hîrtie trase cu gura împotriva unui tanc M1 Abrams

Ion Cristoiu: Înregistrările cu Codruța Kovesi: săgeți de hîrtie trase cu gura împotriva unui tanc M1 Abrams

Un articol de: - 20 Iun 2017, 08:44
Ion Cristoiu: Înregistrările cu Codruța Kovesi: săgeți de hîrtie trase cu gura împotriva unui tanc M1 Abrams Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de marți", de pe blogul său, despre înregistrările în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi le reproșează procurorilor faptul că nu au reușit să facă mai multe rechizitorii și l-a atenționat pe procurorul Jean Uncheșelu că nu a rezolvat dosarul cu "domnu premier".

Cristoiu etse de părere că înregistrările reprezintă mai degrabă o afacere de la criza politică stârnită de coaliația de guvernare.

"Afacerea cu înregistrările e o abatere de la agenda publică.
Întreaga țară e atentă la tulburările din partidul de guvernămînt. Convingătoare sau nu, înregistrările riscă să fie gloanțe trase în vînt.
Unul dintre motive trimite la credința mea că tot ceea ce se petrece în aceste zile în PSD merită o dezbatere amplă în presa noastră.
O dezbatere care nu poate fi redusă la partizanatul în favoarea unuia dintre competitori și nici la punerea studioului la dispoziția a doi adversari din PSD pentru ca aceștia să se scuipe în direct", este de părere Cristoiu.

Jurnalistul mai atrage atenția asupra faptului că înainte de a fi pronunțată din partea presei o opinie în privința înregistrărilor, este necesar să fie verificată autenticitatea lor.

"Un alt argument pentru care am refuzat să particip în vreun fel la dezbaterea pe marginea Înregistrărilor a fost prudența mea față de materiale precum cel cu Codruța Kovesi, care nu-mi oferă garanția că nu sînt falsificate.
Presa e ținta a tot felul de diversiuni.
Una dintre diversiuni, de care m-am temut ca dracu de tămîie ori de cîte ori am condus o instituție de presă, a fost întinderea unei capcane prin primirea unui document cu pretenția de a fi autentic. Cine-mi garanta că nu s-a umblat la documentul inițial? Cine-mi garanta duminică seara că Înregistrările, pe care nu le-a făcut România Tv – postul doar le-a primit și le-a difuzat – sînt autentice sută-n sută astfel încît să mă năpustesc în comentarea lor fără a risca să cad drept un guguștiuc? Nu știu dacă Postul are garanția că Înregistrările sînt autentice. Eu însă, Ion Cristoiu, n-am primit, văzut și n-am verificat respectivele Înregistrări înainte de a fi difuzate ca să-mi pot permite să le iau drept adevărate sută-n sută și să construiesc pe seama lor castele de teorii", mai notează Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Laura Codruţa Kovesi,   înregistrări