Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: La Bruxelles cei de la coadă au pus câte 20-30 de euro pentru a-i mitui pe cei de la Ambasadă să ţină deschise urnele de vot

Ion Cristoiu: La Bruxelles cei de la coadă au pus câte 20-30 de euro pentru a-i mitui pe cei de la Ambasadă să ţină deschise urnele de vot

Un articol de: - 17 Noi 2014, 17:34
Ion Cristoiu: La Bruxelles cei de la coadă au pus câte 20-30 de euro pentru a-i mitui pe cei de la Ambasadă să ţină deschise urnele de vot Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul personal, cristoiublog.ro, o situaţie uluitoare întâlnită în ziua votării la Ambasada României de la Bruxelles.

Fiica mea, care-i în Belgia, mi-a scris într-un mesaj (…) că la Ambasada României de la Bruxelles cei de la coadă au pus fiecare cîte 20-30 de euro pentru a-i mitui pe cei de la Ambasadă să țină deschise urnele de vot și după închidere pentru ca ei, cei de la coadă, să poată vota”, notează Ion Cristoiu.

A fost una dintre zecile de incredibile umilințe la care au fost supuși cetățenii statului român de însuși Statul român. Să ți se dea peste ochi cu gaze lacrimogene, pentru că ai vrut să votezi, dovedind astfel că rămîi român oriunde ai fi! Să simți nevoia să mituiești pe cei de la Ambasadă numai și numai pentru a putea vota după ce-ai stat ore în șir la coadă!”, mai scrie jurnalistul.

În turul II al alegerilor prezidenţiale mii de români din diaspora nu au putut pur şi simplu să îşi exercite dreptul elgal la vot. Mai mult, unii dintre ei au fost răniţi după ce oamenii din ambasade au chemat forţele locale de ordine pentru a îi alunga de la urne (Detalii AICI)

Până acum nici un oficial român nu şi-a asumat eşecul acestei situaţii fără precedent şi nimeni din ministerul de Externe sau din Guvern nu a demisionat pentru cele întâmplate.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu