Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Nici premierul, nici președintele nu știu poziția României în chestiunea crucială a Europei - Invazia imigranților

Ion Cristoiu: Nici premierul, nici președintele nu știu poziția României în chestiunea crucială a Europei - Invazia imigranților

Un articol de: - 04 Sep 2015, 07:55
Ion Cristoiu: Nici premierul, nici președintele nu știu poziția României în chestiunea crucială a Europei - Invazia imigranților Eveniment

În aceste zile s-a desfășurat la București reuniunea anuală a Diplomației Române, prilej pentru ca ambasadorii noștri să afle poziția României în chestiuni controversate și în special în chestiunea majoră din Europa – invazia refugiaților din Orientul Mijlociu.

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie un aticol pe blogul personal în care susține că nici premierul, nici președintele nu știu poziția României în chestiunea crucială a Europei chiar a Lumii: Invazia imigranților.  

Miercuri, 2 septembrie 2015, diplomații noștri au ascultat Discursul Premierului Victor Ponta. Nici un cuvînt despre poziția României față de chestiunea imigranților.

Joi, 3 septembrie 2015, Klaus Iohannis a ținut un Discurs cu ocazia primirii șefilor misiunilor diplomatice ale României în străinătate la lucrările Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române. Era de așteptat ca ambasadorii să afle de la Președintele României care e poziția țării față de Planul privind repartizarea unei cote obligatorii de imigranți tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene, inclusiv României.

Ce credeți că vor răspunde ei cînd vor fi întrebați de presă, de autorități, de opinia publică, de neveste chiar, despre poziția României în cea mai controversată chestiune a momentului continental și chiar mondial?”
, a scris jurnalistul.

Mai mult decât atât, Cristoiu susține că discursul lui Iohannis de la această reuniune a fost unul într-un “înfricoșător limbaj de lemn, nemaintâlnit în comunicarea noastră publică de la Ana Pauker încoace”.

„O altă provocare majoră la nivel european va continua să o reprezinte, fără îndoială, migrația. Mă refer aici atât la punerea în practică a măsurilor convenite în materie de relocare a solicitanţilor de protecţie internaţională sau a eforturilor de combatere a traficului ilegal de persoane, cât și la identificarea şi implementarea unor soluţii durabile de dialog şi cooperare cu statele terţe, care să conducă la eliminarea cauzelor profunde ale acestui fenomen”, a spus Iohannis la întâlnirea cu diplomații.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Europa,   criza imigrantilor,   presedinte,   premier