Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Nimeni nu mișcă un deget în cazul refugiaților pe care-i va primi România. Klaus Iohannis tace, iar Victor Ponta se hlizește

Ion Cristoiu: Nimeni nu mișcă un deget în cazul refugiaților pe care-i va primi România. Klaus Iohannis tace, iar Victor Ponta se hlizește

Un articol de: - 05 Sep 2015, 10:33
Ion Cristoiu: Nimeni nu mișcă un deget în cazul refugiaților pe care-i va primi România. Klaus Iohannis tace, iar Victor Ponta se hlizește Foto: B1 TV Eveniment

Lucrurile se precipită în privința valului de refugiați din Uniunea Europeană, iar România ar urma să primească, conform unor informații pe surse apărute în presa internațională, aproximativ 7.000 de imigranți.

Jurnalistul Ion Cristoiu comentează acest subiect pe blogul personal și susține că nimeni nu mișcă un deget în cazul refugiaților pe care îi va primi România; nici Iohannis și nici Ponta nu au expus ferm poziția României în această chestiune.

Deși Traian Băsescu, în acord cu o mare parte a opiniei publice susține că România trebuie să refuze primirea refugiaților, e greu de crezut că ea își va putea permite așa ceva. Cu un premier ud tot de frica DNA, cu o splitare la nivelul conducerii PSD, cu un Klaus Iohannis absolut incapabil să gestioneze o criză, cu excepția celor conjugale, țara noastră va accepta cota de refugiați fără să zică Miau! Ba chiar nu-i exclus să ceară și ceva pe deasupra, dată fiind noua criză de pisiceală a lui Victor Ponta.

Traian Băsescu, ca politician care știe despre ce-i vorba a atenționat pe români că nu-i vorba de 7000 de persoane care vor sta în corturi temporar, pentru ca la un moment dat să fie trimise în țara lor.

E vorba de 7.000 de persoane pentru care România își ia obligația să le asigure integrarea în viața social-politică și economică din țara noastră”, scrie jurnalistul.

Cristoiu trece în revistă și faptul că Liviu Dragnea a mers în Budapesta să vadă personal situația.

Șeful Guvernului nu lasă impresia că l-ar preocupa așa ceva. Noroc că e dublat de Liviu Dragnea. Aflat la Budapesta, Liviu Dragnea a răspuns în locul lui Victor Ponta.

Potrivit unei știri date de întreaga presă, Liviu Dragnea a spus că îl va convoca luni pe Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la şedinţa Coaliţiei, pentru a le prezenta liderilor guvernării un raport referitor la cotele de imigranţi şi dacă instituţiile statului pot să facă faţă acestora. Da, dar Liviu Dragnea nu e premier. Încă. Pînă atunci n-ar strica să-l cheme Liviu Dragnea la ordine pe Victor Ponta!”, a mai scris acesta.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Victor Ponta