Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu, povești de călătorie: Despre cum mi-am dat eu seama că Belgia e o țară care scoate limba la teroriști

Ion Cristoiu, povești de călătorie: Despre cum mi-am dat eu seama că Belgia e o țară care scoate limba la teroriști

Un articol de: - 04 Aug 2016, 09:05
Ion Cristoiu, povești de călătorie: Despre cum mi-am dat eu seama că Belgia e o țară care scoate limba la teroriști Eveniment

Ion Cristoiu vorbește în “Gândul de joi” de pe blogul personal despre atentatele care au îngrozit în ultimul timp o lume întreagă și modul în care acestea afectează turismul.

Jurnalistul pune mai cu seamă accentul pe Europa Occidentală, cu precizare pentru Belgia. Acesta spune că atentatele teroriste care au avut loc au pus sub întrebării călătoria sa în Flandra.

Belgia n-a fost printre visele mele de prezență la fața locului. În Flandra, da, am ținut să ajung.

Mai întâi, pentru că știam multe despre bătălia angajată de flamanzi pentru a se prezenta drept ăi mai mari și mai tari în Belgia.

Apoi – și asta era ce mai important, voiam să văd și aici, ca și la Bologna, ca și la Hamburg, de ce a fost capabilă burghezia în ascensiune în materie de construcții impunătoare, respirînd bogăție și orgoliu”, a spus Cristoiu.

Acesta spune că nu atacurile teroriste în sine l-au speriat cel mai tare, ci mai cu seamă măsurile antiteroriste.

„Controale aiuritoare și inutile peste tot, militari pe străzi, fuduli de dreptul de a ține deștu pe trăgaci, suspiciunea preconcepută a funcționarilor, polițiștilor, a celor puși de Dumnezeu să verifice.

Pe pașaportul meu se lăfăiau vize de Iran și Siria. Desigur, fusesem în Siria cu ani în urmă, pe vremea cînd nimănui de pe Planetă, cu excepția regizorilor de după perdele, nu-i trecea prin cap că, într-o zi, Siria va însemna ISIS.

Mă și vedeam prezentîndu-mă la frontiera de pe aeroportul din Bruxelles cu un pașaport care spunea c-am fost în Siria.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

În Siria? Hm! Ia treci matele alături, să te luăm la puricat! Dacă vii de acolo cu o centură de grenade pe post de brîu?”, a mai spus Cristoiu.

În cele ce urmează, jurnalistul prezintă călătoria sa în Belgia. Pentru povestirea integrală, puteți intra AICI.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Belgia,   Ion Cristoiu,   turism,   calatorie,   blog