Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Președinția a trimis un consilier la Festivalul Viei și Vinului din Republica Marian Oprișan. La Ceremonia de inaugurare a Cimitirului de Onoare al Militarilor Români de la Stalingrad nu trimite pe nimeni!

Ion Cristoiu: Președinția a trimis un consilier la Festivalul Viei și Vinului din Republica Marian Oprișan. La Ceremonia de inaugurare a Cimitirului de Onoare al Militarilor Români de la Stalingrad nu trimite pe nimeni!

Un articol de: - 16 Oct 2015, 08:33
Ion Cristoiu: Președinția a trimis un consilier la Festivalul Viei și Vinului din Republica Marian Oprișan. La Ceremonia de inaugurare a Cimitirului de Onoare al Militarilor Români de la Stalingrad nu trimite pe nimeni! Foto: paginademedia.ro Eveniment

Postarea de astăzi a jurnalistului cristoiu-54718.html">Ion Cristoiu de pe blogul personal ne readuce în discuție Ceremonia de inaugurare A Cimitirului de Onoare al Militarilor Români de la Stalingrad. Acesta a mai discutat despre acest subiect și în postarea de pe data de 10 octombrie, în care se întreabă dacă președintele Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment.

Acesta spune că a fost că a fost invitat la ceremonie de către ambasadorul român, și a aflat și ce oficiali ai statului ajung la Stalingrad.

“Primisem invitația de la ambasadorul nostru, îi răspunsesem că accept, dar nu primisem nici un răspuns. Joi, 15 octombrie 2015, lucrurile s-au lămurit. Domnul ambasador îmi trimisese răspunsul pe un e- mail greșit. Reușind să iau legătura cu el, am aflat că Delegația oficială din România e condusă de Codrin Dumitru Munteanu, secretar general MApN. Secretarul General al MApN, cu care am luat legătura , mi-a spus că din delegație, care e mult mai puțin numeroasă decît s-ar crede, va face parte și un veteran de 93 de ani, care a luptat la Stalingrad”.

În continuare, jurnalistul prezintă planul pe care va urma să îl urmeze, plan care ar explica de ce nici un ziar sau televiziune nu va fi prezent la eveniment (exceptând tvr).

“Se pleacă vineri, 23 octombrie 2015, cu Aeroflot pînă la Moscova, de la Moscova se pleacă la Volgograd, tot cu avionul. A doua zi, 24 octombrie 2015, grație unui Program făcut de ambasadorul nostru la Moscova, se vizitează locurile din Stalingrad legate de Marea Bătălie.
Ceremonia de inaugurare are loc duminică, 25 octombrie 2015, la 38 de km de Stalingrad, în Complexul Comemorativ Internațional de Rossoșka.
Se pleacă spre București, tot prin Moscova, luni dimineața.

Am oferit aceste amănunte, care conturează un drum obositor, pentru că ele ar putea explica una din marile bizarerii ale acestui moment:
Nici un ziar, nici o televiziune (cu excepția emisiunii de specialitate Pro Patria, de la TVR), nu trimite un redactor să imortalizeze acest moment de excepție din istoria patriei. Pentru unele publicații, evenimentul pare lipsit de importanță, mai ales că multe fătuce habar n-au ce-a fost la Stalingrad, unele fiind convinse că-i vorba de numele unei discoteci excentrice. Pentru alte publicații deplasarea înseamnă bani și mai ales efort cerut unor redactori care știu că la Volgograd nu poți face shopping.”

În finalul postării de astăzi, acesta răspunde și la întrebarea despre prezența președintelui la acest eveniment de o importanță națională destul de mare.

“În naivitatea mea, eram convins că la București va fi o adevărată bătălie între demnitari pentru a merge la Stalingrad.
Ei bine, dintre cei care alcătuiesc delegația din România demnitarul cu rangul cel mai înalt e secretarul general al MApN. Nici un parlamentar, nici un ministru, nici un consilier al premierului. Nu se ostenește să meargă nici măcar ministrul Apărării, deși e vorba de memoria soldaților români și de Ziua Armatei.

Nici vorbă de Klaus Iohannis.
Dar nu numai atît.
Președinția României nu catadicsește să trimită nici măcar un consilier.

Vă amintiți?
Președinția României a trimis un consilier, în numele lui Klaus Iohannis, la Festivalul Vinului și al Viei de la Focșani, manifestare organizată de Marian Oprișan.
La ceremonia de inaugurare a Cimitirului de onoare de la Stalingrad, moment de excepție pentru memoria celor 158.854 de militari români morți, răniți și dispăruți, dar și pentru felul în care noi ne cinstim trecutul, nu merge nici un consilier!
Asta e!
Ghinion! vorba candidatului la președinție, Klaus Iohannis.
Stalingradul nu-i condus de un baron PSD!”

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   Klaus Iohannis,   cristoiu