Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Prin aparatul său de propagandă din presă, DNA cultivă Denunţătorul ca model de urmat. A turna pe cineva e o datorie de onoare a oricărui cetăţean

Ion Cristoiu: Prin aparatul său de propagandă din presă, DNA cultivă Denunţătorul ca model de urmat. A turna pe cineva e o datorie de onoare a oricărui cetăţean

Un articol de: - 10 Aug 2016, 08:41
Ion Cristoiu: Prin aparatul său de propagandă din presă, DNA cultivă Denunţătorul ca model de urmat. A turna pe cineva e o datorie de onoare a oricărui cetăţean foto: cancan.ro Eveniment

Ion Cristoiu vorbește în “Gândul de miercuri” de pe blogul personal despre recentul scandal cu denunţătorul Olguţei Vasilescu, despre care jurnalistul spune că a devenit peste noapte Eroul DNA și al Presei de acoperiți.

Cristoiu mai spune că activitatea procurorilor DNA constă doar în a face rost de un denunț.

“Mai mult, pentru că procurorii DNA nu strălucesc nici moral şi nici profesional, activitatea lor – peste tot în lume presupunînd inteligență pusă la lucru, constă doar în a face rost de un denunț.
Astfel se explică o realitate despre care mulţi dintre cei convocaţi la DNA vorbesc, dacă nu făţiş, atunci măcar în culise:
Convocatul e întrebat de îndată dacă n-are de făcut un denunţ împotriva lui X.
X e, de regulă, un politician de notorietate, care face parte dintr-o formaţiune duşmănită de Poliţia Politică Prezidenţială.”, a zis Cristoiu.

Jurnalistul spune că sunt mai multe tipuri de denunțători, și anume, poate fi un tip demn, care rezistă procurorilor, alteori poate fi tipul care “s-a îmbogățit postdecembrist prin relaţii cu politicienii ajunşi demnitari” sau poate fi tipul de denunțător care se prezintă singur la DNA pentru a face o delaţiune.

“Uneori cel convocat e un tip demn, care nu vrea să se coboare la nivelul unui păduche moral.
Prin urmare, respectivul refuză tîrgul propus de procuror, ba chiar uneori rezistă șantajului practicat de procuror.

Alteori cel convocat e un bandit care s-a îmbogăţit postdecembrist prin relaţii cu politicienii ajunşi demnitari.
Acesta acceptă bucuros tîrgul propus de procuror:
Denunțul făcut politicianului vînat de Poliția politică în schimbul dreptului de a se întoarce liniştit acasă, pentru a-şi putea cheltui mai departe averea dobîndită prin jaf.
E aici, desigur, un aspect de esenţă al falsului de proporţii reprezentat de aşa-zisa Luptă împotriva corupţiei.
DNA nu urmăreşte descoperirea şi sancţionarea unor mari afaceri de corupţie sau demontarea unor Reţele Mafiote, astfel încît banii publici de la stat să se întoarcă la stat.
DNA urmăreşte vînarea lui X şi a lui Y.
A liderilor politici de notorietate, din simplul motiv că anchetarea unui nume sonor, convocat chiar pentru un fleac, întreţine gloria DNA şi cultul personalităţii lui Codruţa Kovesi.

Un alt tip de denunţător e cel care se prezintă singur la DNA pentru a face o delaţiune.
Acesta e una dintre persoanele mînate de duşmănii violente faţă de un politician sau de frustrări că vecinul e mai pricopsit decît el.
În România de azi, li se spune denunţători la DNA.
În realitate ei sînt pur și simplu delatori.
Şi-n ipostaza de delatori denunţătorii la DNA sunt, ca toți delatorii din Istorie, niște păduchi morali.
Spre deosebire de păduche, omul a fost înzestrat cu capacitatea de a-și justifica tot ce face.”, mai spune acesta.

Ion Cristoiu precizează că cel care a denunțat-o pe Olguţa Vasilescu „o duşmăneşte și e convins că a face denunţuri e o datorie de onoare a unui cetăţean.

Cazul Olguţei Vasilescu ne-a adus în prim-plan Denunţătorul care-și trîmbițează delațiunea, care se mîndrește cu ipostaza de delator, care vrea ca naţiunea să ştie că el toarnă și că la o adică va mai face delaţiuni.”Se plimba prin Centrul Vechi din București, când a auzit țipete înfundate venind de nicăieri. A fugit. Ajuns acasă, a căutat pe net și a aflat ce i s-a întâmplat: "Nu voi mai călca acolo!"

Jurnalistul mai spune că DNA vrea să lase impresia că a face un denunț este o datorie a fiecărui cetățean, iar denunțătorul este chiar un model de urmat.

“Prin aparatul său de propagandă din presă, DNA cultivă Denunţătorul ca model de urmat.
A face o delaţiune, a turna pe cineva la DNA e o datorie de onoare a oricărui cetăţean.
Brusc, denunţătorul Olguţei Vasilescu a devenit Eroul Diviziei Presă a Poliţiei Prezidenţiale.”, continuă Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   blog ion cristoiu,   DNA,   Kovesi,   denunt,   propaganda,   presa,   procurori