Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Sorin Oprescu a creat, fără să vrea, un eveniment istoric: Klaus Iohannis a muncit şi în weekend!

Ion Cristoiu: Sorin Oprescu a creat, fără să vrea, un eveniment istoric: Klaus Iohannis a muncit şi în weekend!

Un articol de: - 07 Sep 2015, 07:57
Ion Cristoiu: Sorin Oprescu a creat, fără să vrea, un eveniment istoric: Klaus Iohannis a muncit şi în weekend! Eveniment

Ion Cristoiu scrie pe blogul său personal despre reținerea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, prins că ar fi primit mită 25.ooo de euro. Jurnalistul susține însă că deși acest eveniment a fost prezent în toată presa în aceste zile, mai important este faptul că președintele Klaus Iohannis a lucrat și în weekend.

“Nu reţinerea lui Sorin Oprescu se constituie în evenimentul weekendului. Evenimentul weekendului şi nu numai al weekendului, dar şi al anului 2015, îl reprezintă faptul că preşedintele Klaus Iohannis a lucrat şi în weekend.

“Aşa cum am mai scris, de vineri de la prînz, cînd mai că nu spărgea uşa biroului de la Cotroceni, atît de zorit e s-o şteargă la Sibiu, Klaus Iohannis intră în binecuvîntata pauză de weekend. Nu-l mai prinzi activ sîmbătă şi duminică nici dacă peste România se prăbuşeșteşte o staţie interplanetară cu ruşi cu tot”, scrie ziaristul.

Președintele a participat duminică la Mioveni la Renault Day, unde a fost întrebat despre reținerea lui Sorin Oprescu.

“Preşedintele nu e întrebat despre marea, cruciala problemă a României de la ora actuală: Cea a imigranţilor pe care Germania vrea să ni-i vîre pe gît. O problemă care ţine exclusiv de preşedintele României. Preşedintele României e întrebat despre o chestiune de Justiţie”, scrie acesta.

Iar răspunsul lui Klaus Iohannis, învățat pe de rost, spune ziaristul, împacă și varza și capra, adică împacă și preocuparea de a nu revolta electoratul lui Sorin Oprescu, rămas de ani întregi în topul preferinţelor românilor pe locul doi, cât și solicitarea Binomului SRI-DNA de a sprijini operațiunea de arestare.

„Este un eveniment foarte trist, dar, pe de altă parte, pentru mine este un semnal că lupta anticorupţie merge în forţă mai departe şi acesta este un lucru bun”, a declarat președintele

"De ce şi-a întrerupt Klaus Iohannis siesta de weekend? De ce s-a aranjat ca presa să-l întrebe despre reţinerea lui Sorin Oprescu şi nu despre poziţia României în chestiunea refugiaţilor? Pentru că Binomul SRI-DNA e conştient de riscurile asumate prin arestarea lui Sorin Oprescu. Şi atunci a fost pusă Rața mecanică să iasă într-o acțiune de weekend şi să măcăne un text în sprijinul Operațiunii Binomului SRI-DNA", comentează Ion Cristoiu.

Jurnalistul este de păerere că Sorin Oprescu a creat un eveniment istoric: Klaus Iohannis a muncit şi în week-end.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Klaus Iohannis,   Primarul Capitalei