Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Știind că oricum sentința în cazul Liviu Dragnea va fi un politică, DNA a trimis ÎCCJ, în loc de motivare juridică, o bucată de proză imbecilă!

Ion Cristoiu: Știind că oricum sentința în cazul Liviu Dragnea va fi un politică, DNA a trimis ÎCCJ, în loc de motivare juridică, o bucată de proză imbecilă!

Un articol de: - 25 Sep 2015, 08:37
Ion Cristoiu: Știind că oricum sentința în cazul Liviu Dragnea va fi un politică, DNA a trimis ÎCCJ, în loc de motivare juridică, o bucată de proză imbecilă! Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că DNA a început să trimită către presă comunicate care seamănă cu o proza , în loc să trimită o motivare juridică în adevăratul sens al cuvântului.

De asemenea, Ion Cristoiu spune că procurorii, până acum, scriau rechizitorii în care proza propriu zisă nu ocupa un loc important. Aceștia scriau  proză doar atunci ”când îi fura condeiul” sau, altfel spus, ”când le apărea în fața ochilor icoana scumpă a șefei lor, Codruța Kovesi, care spunea că ”nu mai știe ce să mai facă, atât de mult se scrie despre ea”.

Cristoiu explică, într-un editorialul postat pe blogul său, de ce procurorii anticorupție au trimis abia după 2 luni motivarea sentinței în dosarul Referendumul.

”Pentru că autorul Documentului s-a gîndit că și producția capului său, concurentă cu mătreața, trebuie să vadă lumina tiparului.
Teoretic, Documentul de mai sus trebuie să convingă Completul condus de Livia Stanciu că pedeapsa primită de Liviu Dragnea de la primul Complet e prea mică. Așa e obligatoriu să se întîmple în cazul unui judecător adevărat. Cum însă Livia Stanciu e o politrucă pusă în fruntea ÎCCJ ca să facă jocurile Binomului SRI-DNA, DNA nu s-a mai ostenit să aducă motive juridice pentru cererea de condamnare mai aspră a lui Liviu Dragnea. Prin urmare, Motive de Apel, teoretic Document juridic, e un soi de editorial pe care, dacă ar fi aparținut unui ziarist, nu l-ar fi publicat nici măcar rubrica de anunțuri mortuare.”, explică omul de presă.

Apoi, gazetarul demonstrează convingerile sale cu o bucată din textul trmis de DNA:

”Demersurile inculpatului Dragnea Nicolae Liviu demonstrează că vocația și pasiunea sa , ca persoană cu poziţie de autoritate şi influenţă a fost de a impune alegătorilor să voteze…- mai adu-i p-ăia de pe la ţară !
Libertatea de alegere pe care o au cetăţenii şi dreptul de a vota sau nu au fost tratate de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu ca un moft al acestora și nu ca un imn al demnității umane și libertății de opțiune.
Deși, libertatea votului este un drept care trebuie apărat cu orice preț , fiind dovadă palpabilă a libertății individului, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a acționat şi s-a manifestat ca și cum alegătorii sunt simple obiecte ce pot fi extrase din casă prin oferirea de spectacole cu clovni, baloane şi zâne sau chiar cu forța, conform voinței şi interesului inculpatului : Băi, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe.
Aşa fiind, Instanţa Supremă de fond a apreciat pericolul social redus al faptei, implicit cuantumul modic şi modalitatea de executare a pedepsei aplicate inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, numai prin raportare la accesarea fără drept a datelor personale, fără a analiza şi încălcarea libertăţii de vot şi modul umilitor în care acesta a tratat electoratul.. ”

În încheierea postării sale, Ion Cristoiu scrie că DNA solicită o pedeapsă mai grea pentru Dragnea pe motiv că acesta n-a tratat dreptul la vot al oamenilor din Suria Vrancei ”ca un imn al demnității umane și libertății de opinie”.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   DNA,   Liviu Dragnea,   blog