Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Un activist pentru drepturile omului solicită lui Klaus Iohannis grațierea lui Bivolaru, victima „unei ample conspirații implicând agenți publici și instituții”

Ion Cristoiu: Un activist pentru drepturile omului solicită lui Klaus Iohannis grațierea lui Bivolaru, victima „unei ample conspirații implicând agenți publici și instituții”

Un articol de: - 30 Iul 2016, 10:28
Ion Cristoiu: Un activist pentru drepturile omului solicită lui Klaus Iohannis grațierea lui Bivolaru, victima „unei ample conspirații implicând agenți publici și instituții” Foto: evz.ro Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre scrisoarea prin care Gabriel Andreescu solicită lui Klaus Iohannis grațierea lui Gregorian Bivolaru.

Unul dintre cei mai cunoscuți activiști români pentru drepturile omului intervine în apărarea Fondatorului MISA. În document sunt acuzații grave la adresa felului în care a fost instrumentat Cazul Gregorian Bivolaru.

Ion Cristoiu a atras atenția într-o postare scrisă pe blogul personal despre abuzurile comise în cazul lui Gregorian Bivolaru.

Autoritățile l-au adus pe Gregorian Bivolaru în România pentru a face dezvăluiri care vor fi folosite în campania electorală pentru parlamentare.

Jurnalistul a publicat o scrisoare a lui Gabriel Andreescu adresată președintelui Klaus Iohannis, care este un apel la grațierea lui Gregorian Bivolaru.

Gabriel Andreescu îi solicită președintelui grațierea lui Gregorian Bivolaru.

Atât Bivolaru,cât și adepții MISA „sunt victimele unei ample conspirații implicând agenți publici și instituții. Acţiunea represivă împotriva lui Gregorian Bivolaru a început în anii comunismului, când a fost arestat, torturat, trimis într-un spital psihiatric pentru că promova yoga”, se precizează în scrisoare.

„Faptul că investigațiile împotriva lui Gregorian Bivolaru și a MISA, inițiate acum mai bine de 20 de ani, pentru care statul a cheltuit milioane de euro și în care au fost implicaţi sute de agenţi publici au dus la condamnarea pentru „un act sexual cu o minoră de 17 ani”, şi nimic în plus care să motiveze asemenea desfășurare de forțe, arată excepționalitatea acestui caz”, a mai scris Gabriel Andreescu.

„Sunt multe situaţii care ridică dubii cu privire la corectitudinea anchetelor și a deciziilor, ori în care descoperim istorii umane dureroase. Sunt deplin conștient că nu se poate cere Președintelui, ca Ultimă Autoritate, să aducă dreptate ori să ofere compasiune în toate aceste cazuri. Însă cele întâmplate lui Gregorian Bivolaru ating un punct critic: instructorul yoga este victima unei conspirații la nivel de stat”, a spus Gabriel Andreescu.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

„Democrația românească nu are cum deveni onorabilă, și deci stabilă, atâta timp cât împotriva tuturor evidențelor, instituții de putere ale statului lucrează fățiș, sub ochii opiniei publice, pe care o mint ca să o mobilizeze și să o solidarizeze cu ele, pentru reprimarea unui instructor yoga și a adepților săi”, a mai precizat Gabriel Andreescu, în scrisoarea sa.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Klaus Iohannis,   gratiere,   victima