Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Unde am greșit susținând că David Cameron nu va pierde Referendumul. N-am ținut cont că premierul britanic n-o are la îndemână pe Codruța Kovesi

Ion Cristoiu: Unde am greșit susținând că David Cameron nu va pierde Referendumul. N-am ținut cont că premierul britanic n-o are la îndemână pe Codruța Kovesi

Un articol de: - 25 Iun 2016, 11:59
Ion Cristoiu: Unde am greșit susținând că David Cameron nu va pierde Referendumul. N-am ținut cont că premierul britanic n-o are la îndemână pe Codruța Kovesi Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu dezbate în “Gândul de sâmbătă” de pe blogul personal cel mai mediatizat subiect al momentului, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cristoiu afirmă că niciodată nu a crezut că rezultatul referendumului din Regat va fi pozitiv.

„Diferența e prea mică în favoarea ieșirii pentru ca Parlamentul britanic să-și poată permite o decizie de ieșire cu toate complicațiile acesteia. Să nu uităm că englezii n-au avut în față, dar mai ales pe viu, dificultățile și complicațiile provocate de Brexit.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Aceste dificultăți și complicații vor fi pentru cealaltă jumătate a Marii Britanii tot atîtea argumente folosite în disputa cu cei care au votat Brexit.

Falia națională se va adînci. Problemelor uriașe ivite nu atît din ieșire, cît mai ales din gestionarea ieșirii, li se vor adăuga problemele uriașe ivite din gestionarea faliei de după Referendum”, a spus Cristoiu.

Acesta este de părere că, de fapt, referendumul a fost pierdut de premierul David Cameron.

„Din acest punct de vedere m-am înșelat. N-am crezut o clipă că Referendumul va fi al adepților Ieșirii. Fie și pentru că Referendumul a fost convocat de Cameron.

Marea Britanie putea trăi și fără Referendumul acesta. Cameron l-a convocat fiind sigur că-l va cîștiga.

Asta i-ar fi adus un spor de capital politic, dar mai ales o putere însemnată de negociere la Bruxelles”, a declarat Cristoiu.

Jurnalistul a oferit și anumite argumente pentru care el era sigur că Marea Britanie nu va părăsi blocul comunitar.

„1. Am uitat crîncenele lecții ale Istoriei. Nimeni nu credea că va izbucni Primul Război Mondial. Uite c-a izbucnit! Nimeni nu credea că la doar două decenii de la încheierea Primului va izbucni al Doilea. Uite c-a izbucnit! Nimeni nu credea că Hitler va transpune în viață Teoria Soluției finale. Uite c-a transpus-o! Nimeni din UE nu credea că englezii vor vota Ieșirea. Uite c-au votat-o!

 2. Am judecat apartenența Angliei la UE de pe pozițiile unui român și nu ale unui englez. Pentru noi, babuinii, Uniunea Europeană e Clubul select în care am fost primiți și noi, cu mare greutate, după ce-am fost verificați și răsverificați dacă ne-am spălat pe picioare. Cum să ne treacă prin cap să plecăm din club? N-avem noi curajul prin Babuinii noștri șefi nici măcar să scîncim la deciziile aberante de la Bruxelles. Cum să credem c-am putea îndrăzni să ieșim din Uniunea Europeană! Pentru un babuin ca mine însăși apartenența la Uniune e o cinste, e o diplomă, e o carte de vizită. Cum să renunț eu la UE?

3. Să zicem că în România David Cameron ar fi Klaus Iohannis. Să zicem că Klaus Iohannis ar convoca un Referendum pentru ieșirea din UE. Numai așa, pentru a da o lovitură electorală prin victoria sa zdrobitoare la Referendum, necesară în bătălia de supraviețuire politică”, a declarat jurnalistul.

Cristoiu a făcut în încheiere o remarcă cu privire la un eventual referendum care ar putea avea loc în România și care ar fi rezultatul acestuia.

„Indiferent de ce cred românii despre apartenența la UE, ce rezultat credeți c-ar avea Referendumul?

Cum ce rezultat? 90% pentru rămînere, mai precis în favoarea lui Klaus Iohannis.

Asta – repet, și dacă 90 dintre români ar fi pentru ieșirea din UE.

Cum s-ar întîmpla asta? Foarte simplu!

Întîi și-ntîii liderii partidelor care militează pentru ieșire ar fi convocați la DNA, reținuți pentru corupție cu propunere de arestare preventivă. În Presa Poliției Politice s-ar publica imediat Stenograme ale unor discuții telefonice care i-ar face odioși opiniei publice. Aceeași Presă ar duce campanii de insulte și calomnii împotriva jurnaliștilor care ar cuteza să pledeze pentru Ieșirea României. De altfel ar fi greu de crezut că vreun jurnalist ar putea spune ceva în favoare Ieșirii”, a încheiat Cristoiu.

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   Kovesi