Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Vorbim despre istorie, de la Trecerea Nistrului la Trecerea lui Liviu Dragnea în fruntea Guvernului și de la Asedierea Odessei la Asedierea Codruței Kovesi

Ion Cristoiu: Vorbim despre istorie, de la Trecerea Nistrului la Trecerea lui Liviu Dragnea în fruntea Guvernului și de la Asedierea Odessei la Asedierea Codruței Kovesi

Un articol de: - 30 Apr 2017, 11:46
Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie în “Gândul de  duminică”, de pe blogul personal, despre unul din episoadele cele mai importante din istorie.

Ion Cristoiu vorbește despre două momente istorice, Războiul Sfânt, apoi la Trecerea Nistrului, pe care îl aseamănă într-un mod ironic cu trecerea lui Liviu Dragnea în fruntea Guvernului, la Asedierea Odessei la Asedierea Codruței Kovesi, relatând apoi momente cheie ale acestor momente istorice reale.

“Recunosc sincer că postările dedicate Istoriei își au una dintre explicații și în faptul că sunt la Găgești Deal, cufundat în trecutul care e Războiul Sfînt. Întoarcerea în prezent, de la Trecerea Nistrului la Trecerea lui Liviu Dragnea în fruntea Guvernului, și de la Asedierea Odessei la Asedierea Codruței Kovesi, ar cere din partea mea nu numai efort, dar și sacrificarea unei munci în a cărei utilitate cred – cea a Istoriei ca Biblie pentru prezent – față de iscodirea prezentului, tot mai de prisos pe zi ce trece, pentru că oricum nimeni nu ține seamă de ceea ce se scrie din proprie inițiativă și nu din ordin pe unitate.

Printre altele parcurg cele trei volume din seria intitulată Veteranii pe drumul onoarei și jertfei, scoase de Asociația Națională a Veteranilor de Război, cu mulți ani în urmă, despre participarea Armatei Române la Campania din Est. Seria cuprinde și două volume despre Campania din Vest, dar acesta nu mă interesează, pentru că văd în Întoarcerea Armelor de la 23 august 1944, fără a fi admirator al lui Ion Antonescu, una dintre cele mai mari rușini naționale”, a scris Ion Cristoiu.

Pentru a citi în continuarea postarea lui Ion Cristoiu intrați AICI.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   istorie,   Codruta Kovesi,   Liviu Dragnea
 
Loading...