Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Rădoi, șeful sindicaliștilor de la metrou, amenință din nou cu blocarea transportului în subteran. Condițiile impuse pentru ministrul Drulă (VIDEO)

Ion Rădoi, șeful sindicaliștilor de la metrou, amenință din nou cu blocarea transportului în subteran. Condițiile impuse pentru ministrul Drulă (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 22 Apr 2021, 19:11
Ion Rădoi, șeful sindicaliștilor de la metrou, amenință din nou cu blocarea transportului în subteran. Condițiile impuse pentru ministrul Drulă (VIDEO) Ion Rădoi / Foto: Inquam, Octav Ganea Eveniment

Ion Rădoi, șeful sindicaliștilor de la metrou, anunță cu greva în subteran. Traficul va fi din nou blocat, dacă Metrorex va face concedieri sau tăia salariile angajaților, spune sindicalistul. 

„(n.r. - în cazul în care Metrorex taie salarii sau face disponibilizări) sigur facem grevă, adică vom respecta legea, în ordinea menționată. Dacă vor fi dați oameni afară sau li se ia din salariu, începem procedurile (...)", a declarat Ion Rădoi, președintele USLM, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Ion Rădoi, avertisment pentru ministrul Cătălin Drulă

 

De asemenea, Ion Rădoi susține că protestul din martie, care a blocat transportul în subteran, în Capitală, nu a fost o grevă. 

„(...) De data asta nu avem de-a face cu o grevă. Sindicatul nu s-a implicat, nu a avut nicio problemă, ci s-a întâmplat altceva: A fost oprire voluntară a lucrului, care se poate întâmpla oricând, și azi, și mâine, și poimâine. Și aia nu este problema sindicatului (...)

Dacă se iau măsuri de către Drulă (n.r. - ministrul Transporturilor) să dea oameni afară, să li se ia din salarii, ne așteptăm oricând (n.r. la oprirea lucrului), pentru că nu e problema mea, a liderului de sindicat. 

Când este grevă organizată, atunci o treime (n.r. - din circulația trenurilor) trebuie asigurată. Și greva organizatăă înseamnă negociere cu administrația, cu Ministerul Muncii, să faci grevă de avertisment și pe urmă greva propriu-zisă. Dar în condițiile în care oamenii au făcut o oprire voluntară a lucrului, cine să-i controleze? Că nu sindicatul a organizat acțiunea", a mi transmis Rădoi. 

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Cele mai recente declarații ale sindicalistului Ion Rădoi, susținute în cadrul conferinței de presă de joi, 22 aprilie (VIDEO)

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Radoi,   Catalin Drula,   VIDEO,   metrou