Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Țiriac: Nu reușesc să obțin fonduri europene pentru diverse investiții. Am fost și la Victor Ponta, dar mi-a spus că funcționarilor le e frică de DNA

Ion Țiriac: Nu reușesc să obțin fonduri europene pentru diverse investiții. Am fost și la Victor Ponta, dar mi-a spus că funcționarilor le e frică de DNA

Un articol de: - 29 Aug 2015, 10:51
Ion Țiriac: Nu reușesc să obțin fonduri europene pentru diverse investiții. Am fost și la Victor Ponta, dar mi-a spus că funcționarilor le e frică de DNA Foto: jurnaldeoas.ro Eveniment

Ion Țiriac s-a plâns că nu este ajutat de autorități să obțină fonduri europene pentru diverse investiții și că a ajuns chiar și până la premierul Victor Ponta, dar acesta i-a transmis că funcționarilor care se ocupă cu accesarea banilor UE "le este frică de DNA", informează Mediafax.

Țiriac s-a mai  plâns că pe terenurile de fotbal pe care le-a construit la fosta fabrică Granitul din București nu vin elevi de la şcolile din zonă pentru că Ministerul Educaţiei le interzice acestora să iasă din unităţile de învăţământ.

”La Granitul am făcut un teren de fotbal, am făcut şi artificial. Am 16 şcoli împrejur, între 5 şi 10 minute de mers, şi nu vine niciuna să-şi facă orele acolo pentru că e interzis de minister să iasă din şcoală. Vin şcoli de juniori şi de pitici, dar private, nu şcolile pentru care am făcut baza. Şi atunci am zis să bat la uşă, cui să bat, domnului prim-ministru. M-a primit a doua zi când a venit din Turcia, nici nu ştiam că are probleme. Şi i-am spus: «Domnule prim-ministru, nu vă supăraţi, daţi-mi pe cineva de la dumneavoastră să mă duc la fonduri europene. Pentru că, dacă îmi dă nişte bani, în loc să fac unul, fac trei. Promit că nu le duc la Monte Carlo, le las aici». Şi el zice tristeţea pe care o avem astăzi: «Domnule Ţiriac, nu am pe cine. Le e frică la toţi. Le e frică să spună şi da şi nu şi să sufle, pentru că îi duce la DNA». Şi atunci vă întreb ce fel de societate este asta şi unde ne ducem?", a declarat fostul tenismen.

Acesta a mai afirmat că autoritățile nu i-au pus încă la dispoziție un teren pentru a construi un patinoar, investiție proprie, motiv pentru care a fost nevoit să-l facă pe un teren pe care îl deține în Otopeni.

"Mi-e greu mie în ţara asta să fac ceva pentru sport, fără să cer nimic. Absolut nimic, numai puţină lipsă de birocraţie. Am promis un patinoar, am pus cele două milioane deoparte la Fundaţia Olimpică. De doi ani mă chinuiesc să găsesc ăia 3.000 de metri pătraţi. Toată lumea e foarte amabilă, numai că la sfârşitul zilei nu se poate. Atunci am zis că nu mă mai interesează niciun primar, nimic, că am terenul la Otopeni şi le fac pe toate acolo. Nu e ideal să faci acolo un patinoar. În Budapesta sunt 24, la Bucureşti, niciunul. Pentru copii şi juniori, atâta tot, nu pentru Campionatul Mondial. Le fac pe toate la Otopeni, inclusiv un teren de fotbal, aşa cum am făcut la Granitul. Fac şi un bazin olimpic şi un teren de fotbal, cu sintetic", a explica Ion Ţiriac.

Citeşte mai multe despre:   Ion Tiriac,   fonduri europene,   investitii,   sport,   teren,   fonduri europene,   DNA