Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ionel Haiduc, președintele Academiei Române: Decizia Universității are o importanță mai mare decât a unei comisii numite politic

Ionel Haiduc, președintele Academiei Române: Decizia Universității are o importanță mai mare decât a unei comisii numite politic

Un articol de: - 20 Iul 2012, 14:08
Ionel Haiduc, președintele Academiei Române: Decizia Universității are o importanță mai mare decât a unei comisii numite politic Eveniment

„Decizia Comisiei de etică a Universității București privind plagiatul lui Victor Ponta are o importanță mai mare decât a unei comisii numite politic”, susține preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc.

„Cred că decizia Universităţii are o importanţă mai mare pentru lumea academică decât decizia unor comisii numite politic. Membrii Universităţii au o reputaţie”, a spus Ionel Haiduc, citat de Gândul.

Acesta a precizat că teza de doctorat nu ar fi fost considerată plagiat, dacă premierul ar fi citat sursele bibliografice corect, având în vedere că membrii Comisiei de Etică a UB au studiat numai forma, nu şi conţinutul lucrării.

„Citarea corectă nu înseamnă plagiat. Dar trebuie văzut dacă este o fraudă deliberată sau o eroare onestă. Nu e uşor de constatat, sunt reguli diferite de citare pentru diferite domenii”, a mai spus Haiduc.

Aceeași idee este împărtășită și de academicianul Răzvan Theodorescu, fost ministrul al Culturii în Guvernul Năstase, care a declarat pentru B1 TV că verdictul dat de o comisie de etică a unei universități în cazul de plagiat al tezei lui Victor Ponta ar trebui să fie mai credibil decât cel dat de o comisie formată în cadrul unui minister, cu atât mai mult cu cât Ponta face parte din viața politică.

Vezi AICI reacția premierului cu privire la decizia Universității.

Comisa de etică a Universității București a stabilit, vineri, că teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat, anunță B1 TV. În aceste condiții, rectorul Universității București poate propune retragerea titlului de doctor pentru Victor Ponta, însă membrii Comisiei de etică au precizat că acest lucru se poate realiza doar cu acordul Ministerului Educației, care a dat și avizul în momentul emiterii diplomei de doctorand.

Potrivit deciziei Universității București, Victor Ponta a plagiat nu mai puțin de 115 pagini din teza sa de doctorat. Îndrumătorul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta a fost fostul premier Adrian Năstase, astăzi aflat în pușcărie pentru fapte de corupție.

Vezi AICI mai multe detalii despre decizia Universității.Citeşte mai multe despre:   plagiat