Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Surse: Verdict de plagiat în cazul fostului ministru al Culturii. Rectorul Mircea Dumitru a cerut Ministerului retragerea titlului de doctor

Surse: Verdict de plagiat în cazul fostului ministru al Culturii. Rectorul Mircea Dumitru a cerut Ministerului retragerea titlului de doctor

Un articol de: Redacția B1.ro - 30 Mai 2019, 11:24
Surse: Verdict de plagiat în cazul fostului ministru al Culturii. Rectorul Mircea Dumitru a cerut Ministerului retragerea titlului de doctor Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Universitatea din București a dat verdictul în cazul acuzațiilor de plagiat ale fostului ministrului al Culturii Ionuț Vulpescu.

Astfel, Vulpescu a plagiat în teza sa de doctorat, iar rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, a cerut Ministerului Educației să îi retragă titlul de doctor, potrivit surselor Edupedu.ro.

Ionuț Vulpescu a susținut în noiembrie 2008, la Facultatea de Filosofie a Universității din București, teza de doctorat intitulată “Etica între teologie și filosofie. Analiză comparativă asupra valorii morale a muncii în ethosul creștin“, avându-l coordonator de doctorat pe profesorul Vasile Morar.

În urmă cu două luni, lectorul universitar Cătălin Cioabă a scris că teza de doctorat a lui Ioan Vulpescu “conține o cantitate considerabilă de text preluat fără indicarea sursei”.

Teza “Etica între teologie și filozofie. Analiză comparativă asupra valorii morale a muncii în ethosul creștin” are “elemente indubitabile de plagiat”, potrivit lui Cioabă, care a sesizat Facultatea de Filosofie a Universității din București cu privire la acest plagiat.

Citeşte mai multe despre:   Ionut Vulpescu