Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SURSE B1TV: Iordania, cel mai mare importator de ovine şi bovine din România, a suspendat importurile (VIDEO)

SURSE B1TV: Iordania, cel mai mare importator de ovine şi bovine din România, a suspendat importurile (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 29 Mar 2019, 16:18
Foto: Captură B1 TV Eveniment

Scandalul privind mutarea ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, capătă proporţii care afectează în mod grav fermierii. Conform unor surse B1TV, Iordania ar urma să suspende importurile din România. Această ţară este cel mai mare importantor de ovine şi bovine în România.

Această decizie vine şi după ce regele Iordaniei Abdullah al II-lea şi-a anulat, luni, vizita pe care trebuia să o facă în România, ca urmare a anunţului făcut de premierul Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"Suntem profund afectaţi de faptul că noi eram tradiţionali pe piaţa iordaniană, cât şi arabă. Nu e vorba doar de ovine şi bovine, ci şi de produse cerealiere. Noi fiind o ţară cu potenţial agricol suntem mereu în căutare de consumatori. Şi consumatorii de bază îi cam pierdem. Noi avem o tradiţie de 50 de ani cu ţările arabe, suntem principali furnizatori de materie agroalimentară şi 2-3 fraze spuse ne pot afecta foarte tare ", a susţinut Taşcu Caraman, un fermier din Tulcea, pentru B1 TV.

Acesta a subliniat că nu are o confirmare oficială a suspendării acestor importuri, dar observă o îndepărtare a ţărilor arabe de produse româneşti odată cu răcirea relaţilor între state, ca urmare a scandalului privind ambasada.

”România avea un comerţ deosebit de înfloritor cu Iordania şi, în general, cu lumea arabă. Zilele trecute aveam o ofertă la miei, care aveau o greutate de 20 de kg în viu, de 13 lei. Azi trebuia să vină un reprezentant al unei firme din lumea arabă, dar nu mai răspunde la telefon. Din ce am vorbit cu ceilalți colegi, ofertele au scăzut dramatic, ceea ce ne îndreptățește să credem că declarația nefericită pe care a făcut-o doamna prim-ministru are repercusiuni directe asupra eforturilor pe care le facem noi, cei care lucrăm în agricultură”, a declarat, la rândul său, Tudor Dorobanțu, secretar general al Federaţiei Sindicatelor din Agricultură „Terra“.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Iordania,   Romania,   Israel
 
Loading...