Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE dezminte informaţiile furnizate de propaganda rusă despre un "conflict între România şi lumea arabă": Ambasadorul Iordaniei şi-a încheiat mandatul şi pleacă conform cutumelor diplomatice

MAE dezminte informaţiile furnizate de propaganda rusă despre un "conflict între România şi lumea arabă": Ambasadorul Iordaniei şi-a încheiat mandatul şi pleacă conform cutumelor diplomatice

Un articol de: Sebastian Pricop - 17 Apr 2019, 14:37
Foto: Hepta Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a ieşit public şi a dezminţit informaţiile rostogolite de organul de propagandă rus Sputnik care scria că România se află într-un conflict cu lumea arabă şi prezenta drept dovadă faptul că Iordania şi-ar retrage ambasadorul drept răspuns la declaraţiile premierului Viorica Dăncilă privind ambasada României din Israel.

MAE a anunţat că ambasadorul Saker Malkawi şi-a terminat mandatul de ambasador şi a solicitat să plece conform cutumelor diplomatice, prin întrevederi de rămas bun la Președintele României, Prim-ministrul României și ministrul afacerilor externe.

"Cu privire la știrea apărută în mass-media conform căreia Iordania și-ar retrage ambasadorul din România, precizăm că Excelența Sa domnul Saker Malkawi, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, și-a prezentat scrisorile de acreditare la data de 21 octombrie 2014 și, recent, conform uzanțelor diplomatice, a anunțat MAE despre încheierea mandatului său în țara noastră. A solicitat, de asemenea, conform cutumelor diplomatice, întrevederi de rămas bun la Președintele României, Prim-ministrul României și ministrul afacerilor externe. Precizăm, de asemenea, că elementele vehiculate în spațiul public cu privire la o „retragere” a ambasadorului Regatului Hașemit al Iordaniei la București se bazează pe informații false", a anunţat Ministerul de Externe.

Informaţia falsă a pornit de la agenţia rusă Sputnik, apropiată şi finanţată de Kremlin şi care răspândeşte în mod frecvent informaţii false şi propagandă rusească.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Iordania,   Ministerul de Externe
 
 
 
Loading...