Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost diagnosticat cu COVID-19

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost diagnosticat cu COVID-19

Un articol de: Roxana Mirea - 20 Apr 2020, 22:48
ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost diagnosticat cu COVID-19 sursa foto: Facebook Eveniment

Într-un contex în care infectarea cu noul coronavirus face tot mai multe victime,  Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost diagnosticat cu Covid-19.

ÎPS Pimen infectat cu noul coronavirus va fi transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din București

Înaltpreasfinţitul Pimen a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Ierarhul este cel mai bătrân membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și are 90 de ani.

Înaltpreasfinţitul Pimen are simptome severe de pneumonie. Acesta urmează să fie transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din București cu un elicopter împreună cu un alt pacient care trebuie adus de urgență la București, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. celălalt pacient este intubat.

Pastorala de Paște a ÎPS Pimen

În pastorala de Paște a ÎPS Pimen, acesta sfătuia credincioșii să dea ascultare recomandărilor și îndrumărilor medicilor, respectând măsurile profilactice, ținând seama de principiul Sfintei Scripturi, specificând că „întâi firescul și apoi duhovnicescul”.

„Astăzi trecem printr-o mare încercare privind sănătatea trupului, viața noastră, anume epidemia cauzată de coronavirus. (…)

Remediul pentru situația de față este să dăm ascultare recomandărilor și îndrumărilor medicilor, respectând măsurile profilactice, ținând seama de principiul Sfintei Scripturi „întâi firescul și apoi duhovnicescul”(I Corinteni 15,46), adică să cercetăm cât mai des Sfânta Biserică – locașul de închinare, cerând ajutorul lui Dumnezeu, care din mort poate face viu și din bolnav sănătos. În Biserică sunt prezenți, în chip tainic, sfinții zugrăviți pe pereții sfântului locaș care se roagă pentru noi, să unim rugăciunile noastre cu ale lor.

În Biserică se află cuvintele lui Dumnezeu în Sfânta Evanghelie, în Biserică este prezent în chip tainic și real Mântuitorul nostru Iisus Hristos sub chipul Sfintei Împărtășanii. Să cercetăm Biserica nu numai în timpul slujbelor ci și în afara programului lor, în acest fel evitând pentru starea de față, aglomerația. În Biserică ne așteaptă preotul în scaunul de spovedanie care ne primește mărturisirea păcatelor, dându-ne, cu puterea dată de Dumne­zeu, dezlegarea și iertarea păcatelor pentru a ne învrednici să ne împărtășim cu Preasfântul Trup și Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos spre iertarea păcatelor, spre viața de veci și tămăduirea sufletului și a trupului”, se arată în pastorala Înalpreasfințitului Pimen.

8.936 de cazuri de infectare cu COVID-19, la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până luni, la ora 13.00, la nivel național au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Este vorba despre o 190 de noi cazuri de coronavirus față de raportarea făcută duminică, la aceeași oră. 261 dintre pacienții testați pozitiv cu SARS-CoV-2 sunt internați la terapie intensivă. De la debutul pandemiei, 2.017 de persoane au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 478 de români contaminați cu noul coronavirus au decedatBătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Suceava rămâne cel mai mare focare de COVID-19 din România, cu peste 2.100 de cazuri de infectare.

Alte județe cu peste 200 de cazuri de COVID-19 sunt: Arad (410), Hunedoara (392), Timiș (377), Neamț (368), Brașov (340), Botoșani (308), Mureș (295), Galați (287), Bihor (259), Cluj (259) și Vrancea (214).

La polul opus, județele cu cele mai puține cazuri confirmate sunt: Sălaj (20), Vâlcea (19), Brăila (18), Gorj (17), Harghita (17), Buzău (15) și Olt (13).

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   COVID-19