Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ÎPS Teodosie contestă o decizie a instanței în dosarul în care este acuzat de fraudă: Nu am săvârşit nicio infracţiune

ÎPS Teodosie contestă o decizie a instanței în dosarul în care este acuzat de fraudă: Nu am săvârşit nicio infracţiune

Un articol de: - 10 Mai 2017, 15:53
ÎPS Teodosie contestă o decizie a instanței în dosarul în care este acuzat de fraudă: Nu am săvârşit nicio infracţiune Eveniment

Arhiepiscopul Tomisului va contesta decizia Curţii de Apel Constanţa, prin care i-au fost respinse cererile depuse în dosarul în care este judecat pentru fraudă pentru obținerea de fonduri europene. Acesta a precizat că nu a săvârșit nicio infracțiune și că se consideră nevinovat.

”Curtea de Apel Constanţa a respins astăzi contestaţia rechizitoriului DNA la adresa IPS Teodosie, Beca Stere, Cojocaru Ciprian Ioan şi Ştefan Aurelian, în dosarul Nazarcea. Decizia va fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde Arhiepiscopia Tomisului aşteaptă de la magistraţi o soluţie corectă.

Reamintim poziţia exprimată încă de la începutul procesului, aceea că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a săvârşit nicio infracţiune. În cursul procesului, vom dovedi aceasta. Ne exprimăm din nou încrederea că la finalul procesului se va pronunţa o soluţie de achitare faţă de acuzele aduse”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

În 3 februarie, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

De asemenea, au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, alți cinci mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea aceluiași tip de infracţiuni, în aceeași cauză.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2010 - 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.392.964 lei.

Citeşte mai multe despre:   contestatie,   frauda