Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ÎPS Teodosie: E foarte limpede că fructele de mare nu sunt de post. Asta e lăcomie! (VIDEO)

ÎPS Teodosie: E foarte limpede că fructele de mare nu sunt de post. Asta e lăcomie! (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Apr 2021, 20:11
ÎPS Teodosie: E foarte limpede că fructele de mare nu sunt de post. Asta e lăcomie! (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca Eveniment

Fructele de mare nu sunt de post!, susține ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului afirmă că fructele de mare sunt niște ființe, iar cei care spun altceva o fac din lăcomie.

 

ÎPS Teodosie: Fructele de mare nu sunt de post

 

„E foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt niște ființe. Chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentație falsă. Unde ați văzut sânge în lapte și brânză. Nici vorbă! E un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a afirmat ÎPS Teodosie, la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Precizările preotului vin în plin post al Paștelui, început pe 15 martie. Numit și Postul Mare, acesta durează 40 de zile, la care se adaugă şi Săpămâna Patimilor. În această perioadă, credincioșii nu consumă alimente precum carne, pește, brânză, lapte, ouă și nu petrec.

ÎPS Teodosie: E foarte limpede că fructele de mare nu sunt de post. Asta e lăcomie!

 

Cum se vor ține slujbele religioase în perioada Paștelui

 

Marți, Cancelaria Sfântului Sinod a transmis mai multe îndrumări referitoare la modul în care se vor desfășura procesiunile de Florii, a Deniilor, a împărțirii Sfintei Lumini în noaptea de Înviere și a sărbătorii Izvorul Tămăduirii, în contextul pandemiei de coronavirus.Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

„Sfintele slujbe pot fi oficiate în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară prevăzute de Ordinul comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne nr. 1.103/95/2020, dintre care amintim: dezinfectarea mâinilor la intrarea în lăcașul de cult; purtarea obligatorie a măștii sanitare, astfel încât aceasta să acopere gura și nasul; asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane, în interior, și 1,5 m între persoane, în exterior”, se arată într-un comunicat de presă ce detaliază regulile de urmat.
 

Citeşte mai multe despre:   IPS Teodosie,   Postul Pastelui,   post,   fructe de mare