Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ÎPS Teodosie, oprit de poliție în drumul spre Peștera Sfântului Andrei. Ce a spus Arhiepiscopul Tomisului

ÎPS Teodosie, oprit de poliție în drumul spre Peștera Sfântului Andrei. Ce a spus Arhiepiscopul Tomisului

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Noi 2020, 09:44
ÎPS Teodosie, oprit de poliție în drumul spre Peștera Sfântului Andrei. Ce a spus Arhiepiscopul Tomisului Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca Eveniment

Duminică dimineață, ÎPS Teodosie a fost oprit de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde va săvârși, pe 29 și 30 noiembrie, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”.

 

ÎPS Teodosie, oprit de poliție în drumul spre Peștera Sfântului Andrei

 

Astfel, mașina în care se afla ÎPS Teodosie a fost oprită de filtrul de poliție, pentru verificarea documentelor, municipiul Constanța intrând în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a transmis ÎPS Teodosie, îndemnând în continuare credincioșii să vină să se roage la peștera Sfântului Andrei, ignorând restricțiile în vigoare.

Arhiepiscopia Tomisului a invitat autoritățile de Stat centrale și locale să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie.

Prefectul Constanței l-a refuzat pe ÎPS Teodosie, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin și astfel ar încălca regulile în privința carantinei instituite în Constanța.

 

ÎPS Teodosie ignoră regulile anti-COVID-19 și insistă cu pelerinajul de Sfântul Andrei

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Amintim, pe 25 noiembrie, Tribunalul Constanţa a respins ca neîntemeiată cererea depusă de IPS Teodosie, care voia anularea deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ce interzicea pelerinajele religioase.

Ulterior, IPS Teodosie le-a transmis tuturor preoților din eparhie că pe 30 noiembrie „sunt delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei”. Documentul a fost transmis preoților „spre luare la cunoștință și conformare”.

Arhiepiscopiei Tomisului a transmis și ea că „toţi preoţii din Eparhia Tomisului, personal clerical şi monahal, sunt delegaţi în interes profesional să săvârşească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa; bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise pentru închinare şi rugăciune individuală”.

Premierul Ludovic Orban a avut o primă reacție după criticile adresate de IPS Teodosie, nemulțumit de faptul că, în acest an, nu se vor desfășura pelerinaje cu ocazia Sfântului Andrei. Acesta l-a sfătuit pe ÎPS Teodosie că ar fi mai bine să îi îndemne pe credincioși să respecte regulile de protecție sanitară pentru că acestea sunt mnite să le apere sănătatea, nu să blocheze manifestările religioase.

„Sfatul meu sincer este ca IPS Teodosie să îndemne credincioșii la respectarea regulilor. Aceste reguli nu sunt făcute să împiedice credincioșii să se roage sau să participe la pelerinaje, ci sunt făcute să apere sănătatea. Eu cred că orice om trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor", a declarat premierul Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   IPS Teodosie,   Arhiepiscopul Teodosie,   pelerinaj Sfantul Andrei