Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost achitat de ÎCCJ: „Ştiam că cele pentru care eram cercetat nu există ceea ce s-a dovedit şi în final”

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost achitat de ÎCCJ: „Ştiam că cele pentru care eram cercetat nu există ceea ce s-a dovedit şi în final”

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Feb 2020, 13:41
ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost achitat de ÎCCJ: „Ştiam că cele pentru care eram cercetat nu există ceea ce s-a dovedit şi în final” Eveniment

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat că a crezut în Dumnezeu și în justiție, precum și că știa că faptele pentru care era „cercetat nu există ceea ce s-a dovedit şi în final”, la scurt timp după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de a-l achita definitiv în dosarul de corupţie cu fonduri europene.

„Trebuie să constatăm că lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. Am crezut în Dumnezeu căruia m-am încredinţat cu slujirea mea la care m-a chemat, am crezut în justiţie şi iată că rezultatul este pe măsură. Ştiam că cele pentru care eram cercetat nu există ceea ce s-a dovedit şi în final. Păcat de atâta osteneală a celor ce au întors pe faţă şi pe dos toate acele declaraţii, acuzaţii”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, potrivit news.ro.

Totodată, el a mai spus că se roagă pentru cei care păzesc dreptatea să aibă credinţă, lumină şi dragoste de oameni.

„Mulţumesc lui Dumnezeu şi mă rog pentru toţi cei ce păzesc dreptatea în această ţară, să aibă mereu credinţă, lumină şi dragoste de oameni, să restabilească adevărul în orice împrejurare. Le mulţumesc pentru că au fost oameni de omenie, cum i-am văzut, aşteptând acolo în sală la toate cazurile, când s-au arătat cu răbdare, cu înţelepciune, cu grijă faţă de oamenii vârstnici, faţă de cei ce nu auzeau. Am văzut nişte oameni care se aplecau la suferinţele oamenilor şi căutau să pună dreptatea în lumină”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului, potrivit aceleiași surse.

Mitropolitul Tomisului și al Constanței, Arhiepiscopul Teodosie, a fost achitat definitiv de către Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care era judecat alături de alte persoane în legătură cu falsuri comise în documentaţia pentru obţinerea unor fonduri europene. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   IPS Teodosie,   ICCJ