Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Irina Jianu, condamnată în dosarul „Trofeul Calității”: „M-am gândit să mă omor. Nu am vrut să știu ce e în urma mea”

Irina Jianu, condamnată în dosarul „Trofeul Calității”: „M-am gândit să mă omor. Nu am vrut să știu ce e în urma mea”

Un articol de: - 18 Aug 2012, 11:24
Irina Jianu, condamnată în dosarul „Trofeul Calității”: „M-am gândit să mă omor. Nu am vrut să știu ce e în urma mea” Foto: puterea.ro Eveniment

Irina Jianu, fostă şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii în guvernul Năstase, condamnată la şase ani de închisoare în dosarul Trofeul Calităţii, a declarat jurnaliştilor de la Gândul că fostul premier avea o influenţă foarte mare asupra sa prin prisma personalităţii lui.

În plus, aceasta a mărturisit că a vrut să se sinucidă şi ea după ce a aflat că va sta în închisoare.

Dacă este Năstase de față eu nu știu să vorbesc, pe cuvântul meu, mă intimidează. (...) Mi-a spus pe hol ce părere am, dar avea ochii pierduți, era foarte îngrijorat. Eu îmi reproșez că nu mi-am dat seama că și el poate să gândească ceea ce gândeam și eu atunci. Eu v-am spus că m-am gândit să mă omor înainte de, nu înainte de verdict, înainte înainte, da. De ce? Nu v-am spus că nu am vrut să știu ce e în urma mea, nu am vrut să știu ce e în urma mea, gata, aici mi-a trecut”, a declarat Jianu într-un interviu.

În prezent, fostă şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii în guvernul Năstase se află în detenție în Penitenciarul Bacău, fiind condamnată la şase ani de închisoare în dosarul Trofeul Calităţii. Aceasta a mai declarat că pe 20 iunie a vorbit cu Adrian Năstase, cu câteva ore înainte de tentativa de sinucidere a fostului premier.

Mi-a spus că îi pare rău pentru mine. Am vorbit după verdict. Eu nu l-am sunat. Iniţial eu am sunat-o pe doamna Dana Năstase. Nu mi-a răspuns. Aşa că l-am sunat pe domnul Năstase. Mă gândeam că trebuie să îi spun ceva, dar nu am avut ce să-i spun. I-am zis: Asta este! Ştiţi el a fost foarte diferit şi în ultima zi din instanţă. În ultima zi mi-a vorbit pe hol; în general, Năstase nu vorbeşte cu mine, pentru că i-am spus că mă intimidează, mă intimidează ştiinţa lui. Dacă este Năstase este în faţa mea nu pot să vorbesc”, a mai spus Jianu.


Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   Trofeul calitatii