Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ISJ Braşov: Refugiaţii pot primi doar asistenţă psihologică la Braşov, nu şi hrană sau adăpost, întrucât s-ar perturba activităţile şcolare

ISJ Braşov: Refugiaţii pot primi doar asistenţă psihologică la Braşov, nu şi hrană sau adăpost, întrucât s-ar perturba activităţile şcolare

Un articol de: - 08 Sep 2015, 17:03
Foto: georgemoroianu.ro Eveniment

Ministerul Educației a solicitat o situație a locurilor disponibile în cămine, în vederea unei eventuale cazări a refugiaților. Inspectoratul Școlar Brașov a anunțat că în acest județ refugiații pot primi doar asistență psihologică, dar nu și hrană sau adăpost, pentru a nu fi perturbate activitățile școlare.

"Ni s-a solicitat o situaţie a ajutorului pe care l-am putea acorda refugiaţilor. În situaţia în care s-ar asigura locuri de cazare pentru refugiaţi în cămine sau în săli de sport, s-ar perturba buna desfăşurare a activităţilor şcolare, iar şcoala ar avea de suferit. Dacă, de exemplu, am pune la dispoziţie o sală de sport, asta înseamnă că acolo nu s-ar mai putea desfăşura activitatea obişnuită", a declarat Marius Vlăduţ, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, potrivit Mediafax.

"Nu putem asigura decât asistenţă psihologică prin alocarea unor experţi din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov", a mai spus Marius Vlăduţ. Acesta a mai precizat că Brașov dispune de măsuri de urgență în caz de calamități sau război, dar nu și în ceea ce privește refugiații.

Nici Universitatea ”Transilvania” Brașov nu dispune de locuri în cămine pentru refugiați, acestea fiind, oricum, insuficiente chiar și pentru studenții înregistrați la această unitate de învățământ.

Ministerul Educației a cerut inspectoratelor județene din țară și universităților să trimită situația locurilor de cazare disponibile în căminele liceelor și universităților, locuri ce ar putea fi puse la dispoziția refugiaților, în cazul în care numărul acestora va fi prea mare pentru cele șase centre pentru imigranți.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei,   criza refugiatilor,   imigranti
 
Loading...