Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Măsura de izolare la domiciliu a fost prelungită pentru românii care călătoresc în Italia în perioada următoare

Măsura de izolare la domiciliu a fost prelungită pentru românii care călătoresc în Italia în perioada următoare

Un articol de: Beatris Ionita - 09 Aug 2020, 10:38
Măsura de izolare la domiciliu a fost prelungită pentru românii care călătoresc în Italia în perioada următoare Sursa foto: Pixabay Eveniment

Italia a prelungit până pe 7 septembrie măsura de izolare la domiciliu pentru cetățenii români și bulgari care intră pe teritoriu, dar și a celor care au trecut prin aceste țări în ultimele 2 săptămâni. Decizia a fost anunțată sâmbătă, 8 august.

Prelungirea vine în contextul în care România este considerată o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic.

Cetățenii care vin din zone cu număr mare de infectări cu COVID-19 sunt, de asemenea obligați să furnizeze o adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

În decretul semnat de premierul italian Giuseppe Conte la sfârșitul acestei săptămâni sunt menționate restricții pentru alte13 ţări care prezintă un risc major de exportare virusului: Republica Moldova, Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herzegovina, Chile, Kwait, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

 

Restricții drastice în funcție de regiune

 

 

Măsurie aplicate împotriva strănilor din țări cu potențial epidemilologic ridic sunt și mai strcite în regiunea Lazio, unde autoritățile fac testări în masă românilor care sosesc cu autocarele din afara Italiei. Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina. În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

 

 

Măsuri de securitate sporite și la intrarea în Germania

 

 

Începând de vineri, 7 august, autoritățile din Germania au modificat condițiile de intrare pe teritoriul statului pentru turiștii care provin din zone în care numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 este ridicat. 

În ceea ce privește România, măsura este valabilă pentru cetățenii din 7 județe, care au fost declarate zone de risc: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş. Restricția se aplică indiferent de cetățenie.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Afacerilor Externe, turiștii care călătoreasc în Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele de risc pandemic, trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul statului.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul în care testul este făcut la momentul sosirii, se va dispune măsura auto-izolarii până la primirea rezultatului testului. 

În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Masura auto-izolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48  de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

 

 

 

România a depășit pragul de 60.000 de cazuri de coronavirus

 

 

De la debutul pandemiei și până în sâmbătă, 8 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, 29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Bilanțul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la 2.659, în ultimul interval de 24 de ore pierzându-și viața 21 bărbați și 22 femei.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   restrictii de circulatie